23. februar 2020
Vejdirektoratet og BroBizz Operatør A/S er i fuld gang med at teste det nye betalingsanlæg ved Kronprinsesse Marys Bro. Det bliver et såkaldt free flow-anlæg, hvor biler ikke behøver at standse eller bremse ned for at registrere betalingen. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Vejdirektoratet og BroBizz Operatør A/S er i fuld gang med at teste det nye betalingsanlæg ved Kronprinsesse Marys Bro. Det bliver et såkaldt free flow-anlæg, hvor biler ikke behøver at standse eller bremse ned for at registrere betalingen. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video fra Kronprinsesse Marys Bro: Betalingsanlæg er klar til brug

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video fra Kronprinsesse Marys Bro: Betalingsanlæg er klar til brug
Opdateret 21. august 2019 kl. 18:04
Frederikssund - 21. august 2019 kl. 17:09
Af Ea Lykke Schausen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er ikke længe til, at Kronprinsesse Marys Bro åbner for trafik, og Vejdirektoratet er i fuld sving med de sidste detaljer, herunder at teste betalingsanlægget på broen, der bliver et Danmarks første såkaldte free flow-anlæg uden bomme, hvor man ikke behøver sænke farten ved passage.

arrow Læs også: Vejdirektoratet erkender bommert

- Den næste uges tid vil vi gennemføre de sidste test af systemet, så det hele står klar til de første trafikanter mandag den 30. september, fortæller projektchef i Vejdirektoratet, Henrik Vincentsen.

Den største fordel ved det nye betalingsanlæg bliver, i følge Henrik Vincentsen, det faktum, at man ikke behøver sætte farten ned, når man kører igennem det. Ved hjælp af sensorer og kamerarer registrerer anlægget alt fra højde, længde og bredde på bilen til begge nummerplader og en eventuel BroBizz. Og det har en positiv virkning på både pris og trafik, siger projektchefen.

- Fordelen er dels, at man uden bomme og personale kan holde udgifterne, og dermed broafgiften, nede, og dels at bilister ikke behøver sænke farten, hvilket letter presset og hjælper på fremkommeligheden, siger han og uddyber, at bilisterne altså intet særligt behøver at gøre, når de krydser betalingsanlægget på broen.

- Hvis man enten har en BroBizz eller har tilmeldt sig på fjordpay.dk, så klares betalingen automatisk. Og ellers har man fem dage til at gå ind og betale via fjordpay.dk, siger han og opfordrer så mange som muligt til at tilmelde sig.

- Jeg kan sagtens forstå, at nogen hellere vil have en betalingsfri bro, men vi har selvfølgelig været nødt til at bygge det anlæg, som er besluttet i folketinget . Nu er det vigtige for os at gøre det så nemt og billigt som muligt for kunderne.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis torsdag den 22. august

arrow Her kommer der samkørselsplads ved Kronprinsesse Marys Bro
16. august 2019 kl. 09:29 Opdateret: kl. 18:03
arrow Virksomheder kan ræse over den nye bro
10. august 2019 kl. 11:32 Opdateret: kl. 15:13
arrow Minister skal gøre rede for lukning af bro
09. august 2019 kl. 18:34 Opdateret: kl. 12:13