26. marts 2019
Det 103 år gamle dampskib S/S Skjelskør har haft vellykkede charterture i det fine sommervejr, og lørdag markerede veteranklubben bag skibet starten på en ny sæson med sejlture for gæster fra Frederikssund Havn. 

Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Det 103 år gamle dampskib S/S Skjelskør har haft vellykkede charterture i det fine sommervejr, og lørdag markerede veteranklubben bag skibet starten på en ny sæson med sejlture for gæster fra Frederikssund Havn. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video: Ny sæson med ture i tidsmaskinen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video: Ny sæson med ture i tidsmaskinen
Opdateret 17. juni 2018 kl. 22:16
Frederikssund - 17. juni 2018 kl. 19:19
Af Maj-Britt Holm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Folkene bag dampskibet S/S Skjelskør inviterede til en lørdag i tidsmaskinen med biler, motorer, påklædning og skibe cirka anno 1915 i anledning af ny sejlsæson, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Kaffedamer med bredskyggede hatte, bluser med kalvekrøs og lange nederdele samt mænd i vest, knæbukser og stråhat eller kasket fra nolstagi-foreningen TimeWinders vinkede om kap med familier i shorts og lette sommerkjoler anno 2018 til andre på molen og havnen, hvor gamle veteranbiler og motorer stod linet op.

Alt sammen var til ære for S/S Skjelskør, der nu er stævnet ud på sine sommersejladser med gæster, som får mulighed for at se kysterne ved Roskilde Fjord fra vandsiden.

- I år går det rigtig godt. Vi har haft vejret med os, og vi har haft nogle vellykkede charterture, i modsætning til sidste sommer, hvor vejret var så dårligt, at vi måtte aflyse nogle få ture, og der kom ikke nær nok passagerer, så vi fik røde tal i regnskabet, fortalte Kirsten Pontoppidan, der er korresponderende reder for S/S Skjelskør og bestyrelsesformand for Foreningen til Gamle Skibes Bevarelse - Dansk Veteranskibsklub, som ejer, sejler og vedligeholder veteranskibet.

Det er 24. år, at Skjelskør holder til Frederikssund Havn, og de timelange sejladser syd for Frederikssund har i år fået en ny dimension i kraft af byggeriet af Kronprinsesse Marys Bro, som veteranskibet sejler tæt på.

- Det er rigtig sjovt, og vi kan følge udviklingen af brobyggeriet. Men vi må også se i øjnene, at det kan blive et af de år med for mange, der vil ud at sejle, så vi kan blive nødt til at afvise nogle. Det er vi selvfølgelig ikke så glade for, men det kan vise sig nødvendigt, påpeger Kirsten Pontoppidan.

S/S Skjelskør sejler en times ture hver søndag klokken 13.00, 14.30 og 16.00 til og med den 19. august, dog ikke den 5. august, hvor skibet deltager i Damp & Nostalgi i Holbæk, og der sejles to timers ture hver onsdag klokken 19 fra den 27. juni til og med den 15. august.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede