7. marts 2021
Mountain Top har indtil videre haft deres produktion på fabrikken i Danmark, men nu åbner Frederikssund-virksomheden også fabrikker i USA og Thailand.
Mountain Top har indtil videre haft deres produktion på fabrikken i Danmark, men nu åbner Frederikssund-virksomheden også fabrikker i USA og Thailand.
Foto: Martin Strassner
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Trods corona: Lokalt firma ekspanderer i Thailand og USA

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trods corona: Lokalt firma ekspanderer i Thailand og USA

Frederikssund-virksomheden Mountain Top, der producerer udstyr til pick up trucks, er på vej til at indtage nye markeder i USA og Thailand.

Frederikssund - 11. december 2020 kl. 13:57
Af Victor Andersen

Pickup trucks er et køretøj, man nok i højere grad forbinder med Route 66 end Frederikssundsvej, men ikke desto mindre er Pedersholmparken i Frederikssund hjemsted for firmaet Mountain Top, der leverer tilbehør til netop denne type biler.

Familievirksomheden, der blev etableret for mere end 40 år siden, har haft fart på udviklingen især i de senere år, og blev i slutningen af 2017 opkøbt af kapitalfonden Axcel.

Nu står Mountain Top, fristes man til at sige, på en alpetop og spejder mod fjerne horisonter. Nærmere bestemt Chonburi-provinsen i Thailand, hvor en ny fabrik står klar, og Alabama i USA, hvor virksomheden åbner en fabrik efter nytår.

Mountain Top, der hidtil har haft al produktion i Danmark, har vundet kontrakter i Asien og Nordamerika, der kræver en lokal produktion, fortæller Henrik Støwer Petersen, der er CEO virksomheden.

Det er en ekspansion, som Mountain Top har holdt fast i på trods af corona-pandemien.

- Det har selvsagt ikke været nemt at etablere fabrikker i Thailand og USA i en tid med kraftige rejse-restriktioner, men det er en strategi, vi har holdt fast i, da vi ser langsigtede vækstmuligheder på nogle vigtige markeder, siger Henrik Støwer Petersen, og tilføjer:

- Bare i USA kører der jo 65 millioner pickup trucks på vejene. Der er et kæmpe potentiale, siger han.

Positivt regnskab

Mountain Top er kommet ud af seneste regnskabsår med et positivt resultat, der dog ligger et stykke lavere end i de senere år. Med corona-krisen taget i betragtning, er Henrik Støwer Petersen dog ganske godt tilfreds med regnskabet.

- Corona-krisen ramte bilbranchen hårdt især i foråret, hvor vi oplevede, at flere af vores kunder havde produktionsstop på fabrikkerne. Set i det lys er vi glade for at komme ud af regnskabsåret med et pænt resultat, siger Henrik Støwer Petersen.

Den usikre globale situation betød også, at Mountain Top valgte polstre sig økonomisk, hvilket har givet udslag i en stigning i egenkapitalen i regnskabet.

- Ingen har kunnet kigge i krystalkuglen og se, hvordan denne her situation ville udvikle sig, og når fremtiden er uvis, må man sørge for, at man har penge i banken, siger Henrik Støwer Petersen, der nu ser positive takter i anden halvdel af 2020.

- Vi har set et rebound her i efteråret med et godt aktivitetsniveau, og vi er glade for at kunne konstatere, at der stadig er interesse for at købe biler og for vores produkter, siger Henrik Støwer Petersen.

Det er takter, som i Pedersholmparken giver en tro på, at Mountain Top også i 2021 kan køre mod nye tinder.

Mountain Top endte regnskabsåret med et resultat på 54,6 millioner kroner og en egenkapital på 67,2 millioner kroner.

1382458
Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?