25. september 2021
En ophævelse af spærretiden for skibes passage af Kronprins Frederiks Bro kan komme på tale, hvis der bygges en ny betalingshøjbro syd for Frederikssund.
En ophævelse af spærretiden for skibes passage af Kronprins Frederiks Bro kan komme på tale, hvis der bygges en ny betalingshøjbro syd for Frederikssund.
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Trafik skal flyttes til en ny højbro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trafik skal flyttes til en ny højbro
Opdateret 22. maj 2012 kl. 06:39
Frederikssund - 19. maj 2012 kl. 04:12
Af Maj-Britt Holm
Frederikssund/Hornsherred: En tydelig forskel i fremkommeligheden på Kronprins Frederiks Bro/J.F. Willumsens Vej og en ny højbro med brugerbetaling vil ifølge Frederikssund Byråd gøre det attraktivt for bilister at benytte en ny betalingshøjbro, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Byrådet overvejer at ophæve spærretiden for skibes passage af Kronprins Frederiks Bro og at regulere tung trafik, skabe bedre forhold for cyklister, etablere busbaner og ændre prioriteringen af trafikken fra sidevejene til J. F. Willumsens Vej for at få trafikken til at hænge bedre sammen i Frederikssund by.

Det nævner byrådet i et brev til transportminister Henrik Dam Kristensen (S)

- Byrådet er i gang med at legitimere, at folk skal presses væk fra den gratis forbindelse, og over på den brugerbetalte. Gør man ikke det, vil alternativet blive endnu længere kø og endnu større flaskehals end i dag, påpeger byrådsmedlem Kenneth Jensen (S), der undlod at stemme om brevet på et ekstraordinært møde i onsdags.

Ifølge borgmester Ole Find Jensen (S) vil bilisterne spare tid og kilometer ved at tage turen sydover via en ny højbro, selv om de skal betale for det.

- Det er den gennemkørende trafik, der skaber køerne ved Kronprins Frederiks Bro, og det er nu, vi har mulighed for at få trafikken og byen til at hænge bedre sammen, siger Frederikssund-borgmesteren.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis lørdag
1382458
Stemmer du til kommunalvalget i år?