16. januar 2021
Den tragiske arbejdsulykke i mandags, hvor en 63-årig mand mistede livet ved et fald fra en gaffeltruck, har rystet alle på virksomheden Co-Ro i Frederikssund. Foto: Allan Nørregaard
Den tragiske arbejdsulykke i mandags, hvor en 63-årig mand mistede livet ved et fald fra en gaffeltruck, har rystet alle på virksomheden Co-Ro i Frederikssund. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Strakspåbud til Co-Ro efter tragisk ulykke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Strakspåbud til Co-Ro efter tragisk ulykke
Frederikssund - 19. december 2018 kl. 17:52
Af Maj-Britt Holm

Saft-giganten Co-Ro på Holmensvej i Frederikssund risikerer en bøde for at overtræde arbejdsmiljøloven efter, at en 63-årig medarbejder faldt tre-fire meter ned fra en gaffeltruck mandag morgen på virksomhedens varelager på Smedetoften og siden døde af sine kvæstelser.

arrow Læs også: 64-årig mand omkommet efter tragisk ulykke

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Ifølge Arbejdstilsynet stod medarbejderen på gaffeltruckens gafler, som var hævet, da ulykken skete.

- Arbejdstilsynets undersøgelse af ulykken af afsluttet, og der er givet et strakspåbud om anvendelse af egnede tekniske hjælpemidler. Efter fast praksis vurderes ulykken strafferetsligt i forhold til Arbejdsmiljøloven, skriver Arbejdstilsynet på sin hjemmeside.

På nuværende tidspunkt ønsker ingen fra Arbejdstilsynet at kommentere sagen yderligere, idet der henvises til, at rapporten om ulykken ikke er skrevet færdig. Arbejdstilsynet oplyser til Frederiksborg Amts Avis, at Arbejdstilsynets jurister nu vil vurdere, om virksomheden skal indstilles til en bøde efter en grov overtrædelse af Arbejdsmiljøloven.

Strakspåbuddet fra Arbejdstilsynet er dog helt i overensstemmelse med de gældende procedurer og regler på Co-Ro, oplyser Kristian Dahl, chef for Co-Ro's forsyningskæde.

- Vi har de rigtige værnemidler og bruger normalt personlifte til den type arbejde. Det er ikke sket i det tilfælde, og vi undersøger nærmere hvorfor. Gaffeltruck må ikke benyttes til personløft, siger Kristian Dahl, som peger på, at Co-Ro vil kigge på, om der kan gøres mere for at sikre, at hjælpemidler bliver anvendt korrekt.

Den tragiske ulykke har rystet alle på virksomheden, hvor flaget gik på halv tirsdag, og produktionen blev standset for at orientere alle medarbejdere og for at afholde en fælles mindehøjtidelighed for den 63-årige sammen med hans nærmeste pårørende.

- Det er klart, vi er alle ufattelig berørte. Vi har aldrig haft en lignende situation, og vi har givet krisehjælp til ansatte og har støttet familien, så godt vi kan, fortæller Kristian Dahl, som tilføjer, at der fortsat vil være fokus på at støtte medarbejderne i den kommende tid.

arrow Mand lurede ind i kvindes badeværelse
17. december 2018 kl. 19:13 Opdateret: kl. 17:40
arrow 31-årig mand parkerede på handicap-plads og slog 79-årig
17. december 2018 kl. 17:36 Opdateret: kl. 17:36
arrow Tøjbunke i brand ved skole
17. december 2018 kl. 13:30 Opdateret: kl. 13:30
1382458
I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?