26. oktober 2020
Borgmester John Schmidt Andersen (V) deltog ved prisoverrækkelsen i fredags, hvor idéen om fliser, der generere energi, vandt 1. præmien. Foto: Magnus Jølnæs Jacobsen
Borgmester John Schmidt Andersen (V) deltog ved prisoverrækkelsen i fredags, hvor idéen om fliser, der generere energi, vandt 1. præmien. Foto: Magnus Jølnæs Jacobsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Smart idé: fliser kan bidrage med energi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Smart idé: fliser kan bidrage med energi
Frederikssund - 21. november 2016 kl. 15:29
Af Casper Suk Thorlacius

Fliser, der kan generere energi til brug i den nye by Vinge ved Frederikssund, er en så god idé, at idémændene bag, skal fremlægge forslaget for byrådet i december. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Bag forslaget står en gruppe studerende fra KEA, som i fredags afsluttede en uges intensivt arbejde, med hvordan man kan tænke i smarte og bæredygtige løsninger ind i den nye by.

Idéen, som hedder »Den bevingede frø«, går grundlæggende ud på, at man rundt omkring i Vinge vil placere fliser, som er interaktive. Når man træder på dem, vil det generere energi og indsamle data. Den energi kan blandt andet bruges til belysning eller ladestationer til mobiltelefoner. Idéen er, at det hele skal være koblet på en app, som via blandt andet spil opfordrer til, at man bruger fliserne.

- Den Bevingede Frø-projektet vandt, blandt andet fordi gruppen på fornem vis inddrager naturen omkring Vinge og kobler den sammen med teknologi og digitalisering. Præcis som vi ønsker i en by, der skal være så bæredygtig og smart som muligt, siger Søren Smidt-Jensen, chef for By og Landskab i Frederikssund Kommune.

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?