12. december 2017
Borgmester John Schmidt Andersen (V) taler til de over 200 fremmødte borgere  til Frederikssund Kommunes informationsmøde onsdag i Frederikssund Hallen om kystsikring, nærmere bestemt om  lokale diger og en regional løsning med sluseanlæg på Kronprins Frederiks Bro. Foto: Hans Jørgen Johansen
gallery icon

Se billedserie

Borgmester John Schmidt Andersen (V) taler til de over 200 fremmødte borgere til Frederikssund Kommunes informationsmøde onsdag i Frederikssund Hallen om kystsikring, nærmere bestemt om lokale diger og en regional løsning med sluseanlæg på Kronprins Frederiks Bro. Foto: Hans Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sluse ved broen først om fem-ti år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sluse ved broen først om fem-ti år
Frederikssund - 20. april 2017 kl. 19:54
Af Maj-Britt Holm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det kræver en kæmpe indsats af borgere, politikere og embedsmænd - og rigtig mange penge - at få beskyttet kystnære huse i Frederikssund Kommune imod oversvømmelser fra Roskilde Fjord og Isefjorden, som de senere års storme har vist er helt nødvendigt, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Det fremgik af kommunens informationsmøde om kystsikring onsdag aften i Frederikssundhallen, hvor over 200 mennesker var mødt op for at få en status på, hvor langt parterne er kommet i arbejdet.

Borgmester John Schmidt Andersen (V) understregede, at der er et stort behov for at finde permanente løsninger, fordi stormflodssikring med watertubes er en bekostelig og krævende affære.

Grundejere har selv ansvar for at beskytte deres ejendomme, blandt andet ved at finde sammen om lokale diger, mens Frederikssund Kommune sideløbende samarbejder med Roskilde og Egedal kommuner om at få en regional løsning ved Kronprins Frederiks Bro, der kan holde vandet ude af den sydlige del af fjorden.

Borgmesteren tvivlede på det realistiske i at etablere diger ved Sølager-Kulhuse eller Hundested-Rørvig.

- Den løsning, vi overvejer, vil koste 140 millioner kroner, det vil sige vi kan bygge den tre gange for de samme penge, lød det fra John Schmidt Andersen med henvisning til, at der blev udbetalt stormflodserstatninger efter Bodil på 450 millioner kroner,

Chefkonsulent Anker Riis fra Frederikssund Kommune konkluderede med udgangspunkt i ingeniørfirmaet Grontmijs rapport fra 2014 om beskyttelse af Inderfjorden, at et 130 meter langt sluseanlæg ved Kronprins Frederiks Bro ikke vil ændre den daglige vandgennemstrømning i modsætning til et 3,5 kilometer anlæg ved Hundested-Rørvig og et 1,0 kilometer anlæg ved Hundested-Sølager, der også vil blive en del dyrere.

- Et sluseanlæg ved Kronprins Frederiks Bro er det mindst komplicerede projekt og kan realiseres i løbet af fem-ti år, så det er ikke noget, man bare lige laver, påpegede han og henviste til, at det altså kan tage 10-20 år at få gennemført de andre projekter.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk