21. november 2017
Spejdergruppen Ræven Skibby Trop og Flok fejrede lørdag sit 75 års jubilæum med at plante en stor del af frugttræer og bærbuske i Nordmandsmosen som led i projektet »Spis din skov«. Foto: Maj-Britt Holm
gallery icon

Se billedserie

Spejdergruppen Ræven Skibby Trop og Flok fejrede lørdag sit 75 års jubilæum med at plante en stor del af frugttræer og bærbuske i Nordmandsmosen som led i projektet »Spis din skov«. Foto: Maj-Britt Holm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skovgæster får noget at tygge på

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skovgæster får noget at tygge på
Frederikssund - 11. september 2017 kl. 05:09
Af Maj-Britt Holm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Spejdergruppen Ræven Skibby Trop og Flok fejrede lørdag 75 års jubilæum med at plante 250 frugttræer, bær- og nøddebuske i Nordmandsmosen i Skibby, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Det skete som led i projektet »Spis din skov«, som Hedeselskabet har støttet med 25.000 kroner og Friluftsrådet med 29.000 kroner, og plantningen er sket på arealer, som Frederikssund Kommune ejer og har stillet til rådighed.

I tilknytning til fire remisser i området er der nu ved at blive lavet »lærings-øer« med udgangspunkt i de fire årstider og årets gang, og de skal benyttes i læringsforløbet »Fra frø til frugt«, fortæller gruppeleder Brian Petersen fra DDS Ræven Skibby Trop og Flok, som oplyser, at Nordmandmosen flittigt benyttes af blandt andet den nærliggende skole, områdets børneinstitutioner, ældrecentret ved siden af, motionister til fods og på cykler samt familier på spadseretur.

- Nogle gange lærer man børn om natur ved at sætte dem på en bus og køre dem langt væk. Her er naturen lige udenfor deres egen dør, så det er oplagt at give mulighed for læringen her. Naturen er her hver dag og ikke kun, når man besøger den, fastslår Brian Petersen, som understreger, at spejdere har som mål at sætte spor og værne om naturen, og han håber, at projektet vil styrke den positive oplevelse af naturen ved at påvirke flere sanser på samme tid og bidrage med læring om natur, årstider - og i sidste ende et stykke frugt.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk