24. april 2019
Skovgæster opdagede pludselig, at der lugtede af røg i Nordskoven nord for Jægerspris, og da de også kunne se røg 200 meter inde i skoven, slog de alarm over 112 torsdag klokken 13.37. Foto: Frederiksborg Brand & Redning
gallery icon

Se billedserie

Skovgæster opdagede pludselig, at der lugtede af røg i Nordskoven nord for Jægerspris, og da de også kunne se røg 200 meter inde i skoven, slog de alarm over 112 torsdag klokken 13.37. Foto: Frederiksborg Brand & Redning
Foto: Maj-britt Holm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skovbrand nær den gamle Kongeeg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skovbrand nær den gamle Kongeeg
Opdateret 09. august 2018 kl. 18:26
Frederikssund - 09. august 2018 kl. 18:21
Af Maj-Britt Holm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Frederiksborg Brand & Redning rykkede torsdag ud til en skovbrand i Nordskoven nord for Jægerspris, ikke så langt fra den 1500-2000 år gamle Kongeeg, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Der blev slået alarm over 112 klokken 13.37, da et par skovgæster kom gående på en sti og pludselig kunne lugte røg og se røg cirka 200 meter inde i skoven, fortæller Ole Hermansen, indsatsleder fra Frederiksborg Brand & Redning.

- Der er brændt omkring 1000 kvadratmeter, men det har mest brændt nede i skovbunden, hvor der er græs og tørre blade, og der er også nåletræer, som har fået svitset nålene, og en væltet træstamme, som er brændt. Men græsset er grønt og brænder ikke så let, fordi det har stået i skygge, og løvtræerne er så høje og har ikke lavthængende grene, så ilden har ikke fået fat i dem. Branden har ikke nået at brede sig meget, og det er nok fordi der er vindstille inde i skoven i dag, siger Ole Hermansen, som oplyser, at beredskabet rykkede ud med en sprøjtevogn og en vandtankvogn fra Station Jægerspris, en ekstra tankvogn fra Skibby samt en ATV fra Egedal for at transportere materiel som grebe, skovle og andet.

- Vi har lagt 200 meter brandslanger ud, fordi vi kan ikke køre helt ind i skoven med vores køretøjer, fortæller indsatslederen, som peger på, at der på intet tidspunkt har været fare på færde for beboelser i skoven eller Nordeuropas ældste egetræ Kongeegen.

Ifølge Ole Hermansen er det endnu ikke lykkedes at fastslå årsagen til branden.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede