26. september 2021
Bløden er navnet på et grønt område centralt i Frederikssund. Nu bliver Servicegaden omdøbt til også at hedde Bløden. Foto: Maj-Britt Holm
Bløden er navnet på et grønt område centralt i Frederikssund. Nu bliver Servicegaden omdøbt til også at hedde Bløden. Foto: Maj-Britt Holm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Servicegaden skifter navn til Bløden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Servicegaden skifter navn til Bløden
Frederikssund - 07. november 2020 kl. 05:36
Af Henrik Helmer Petersen

Servicegaden centralt i Frederikssund skifter navn til Bløden. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

arrow Læs også: DEBAT: Mærkelig proces omkring Servicegaden

Bor du på Servicegaden i Frederikssund, skal du have nye visitkort og opgive ny adresse til offentlige myndigheder, venner og andre.

Lokalpolitikerne i Teknisk Udvalg i Frederikssund vedtog onsdag, at gaden skal skifte navn til Bløden.

Det fortæller formand for det politiske udvalg, Tina Tving Stauning (S).

Baggrunden er, at flere boliger på Servicegaden over nogen tid har valgt at have officiel adresse på Jernbanegade eller Østergade, og det er med en vis sandsynlighed fordi, det ikke lyder smart at bo på »Servicegaden«.

Kede af navn

Derfor foreslog den kommunale forvaltning for et års tid siden politikere at finde et nyt navn til gaden, og flere navne har været i spil, som vi fortalte i Frederiksborg Amts Avis tirsdag.

Bløden er navnet på det grønne område ligeved, og 455 beboere på gaden er blevet spurgt, om de synes, at navnet på gaden også skal være »Bløden«. 50 beboere har svaret, og 56 procent har svaret, at Bløden vil være et godt navn til gaden.

Enighed om navneskift

Inden onsdagens møde i Teknisk Udvalg var Tina Tving Stauning selv af den opfattelse, at der ikke var tilstrækkelig med beboertilkendegivelser til, at Bløden ville være det rigtige navn til gaden også.

Men Servicegaden kommer til at hedde Bløden!

- Det mente flertallet i udvalget, og det endte med, at vi alle stemte for at ændre navnet »Servicegaden« til »Bløden«, fortæller Tina Tving Stauning.

Ole Søegaard og hans familie ejer flere boligejendomme på Servicegaden, og han er ikke tilfreds med navneskiftet.

- Servicegaden er et fast forankret navn. Hvorfor i alverden ændre det? Vi får en række udgifter med nye skilte og andet, og vi skal til at ulejlige vores lejere, forklarer han problematikken.

Anlagt i 1980

Han husker, da Servicegaden blev anlagt omkring 1980.

- Indtil da havde vi det grønne område op til vores huse. Vi var glade for at få gaden, fordi den skulle være en »servicegade« med p-pladser til butikkerne på Jernbanegade eller Østergade. Vi blev lovet 500-600 p-pladser og en oversvømningsbassin. Ingen af delene kom nogensinde. Vi kunne stadig godt bruge nogle p-pladser, men ikke nær så mange. Så mange kunder er der ikke på gågaden mere, konstaterer han.

Ifølge Frederikssund Kommune vil navnetskiftet på gaden kunne træde i kraft allerede 1. december.

Det politiske udvalg besluttede samtidig, at den nye ejendom på Servicegaden 5, hvor der er ved at blive bygget 12 nye boliger, skal hedde Skibshaven.

arrow - Man skilter ikke med at bo på Servicegaden
03. november 2020 kl. 05:36 Opdateret: kl. 19:45
1382458
Stemmer du til kommunalvalget i år?