23. januar 2021
Nu er det jul på Glimmervej, alias Strandgårds Allé i Frederikssund. Fra venstre Henrik Gustavsen, Litta Svane og sønnen Daniel Svane Gustavsen. Foto: Maj-Britt Holm
gallery icon

Se billedserie

Nu er det jul på Glimmervej, alias Strandgårds Allé i Frederikssund. Fra venstre Henrik Gustavsen, Litta Svane og sønnen Daniel Svane Gustavsen. Foto: Maj-Britt Holm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Så er det jul på Glimmervej igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Så er det jul på Glimmervej igen
Frederikssund - 23. november 2020 kl. 05:13
Af Maj-Britt Holm

På Strandgårds Allé i Frederikssund holder en flok beboere fast i en nyere tradition med at pynte hus og haver med udendørs lys i alle afskygninger: I mørket ligner flere villaer honningkagehuse med lyskæder på gavle og vinduer. Et sted sidder julemanden på en lysende grøn traktor. Et andet sted i sin kane med søde rensdyr til at trække sig.

Kort sagt er der masser af »bling«, for nu er det jul på Glimmervej igen.

Plejer at gå fra hus til hus

Søndag omkring klokken 17 blev lysene tændt for første gang i år i det meste af julepynten, og beboerne stimlede sammen - dog med behørig afstand på grund af corona.

- Vi plejer at samles klokken fire for at hygge med varm cacao, æbleskiver og slik til børnene, inden vi går fra hus til hus for at tænde julelysene. Sidste år var vi nok 50. Det gør vi så ikke i år. Der mødes vi bare ude på vejen og kigger lidt på hinandens huse, inden vi går hvert til sit, forklarer Jesper From-Røgilds.

Børnehave fandt på navn

Som noget nyt i år har Jesper From-Røgilds fået sat en stribe store juletræer med lys i på toppen af sin hæk. Det høster beundring fra beboere og besøgende på vejen, selv om han næppe mangler pynt i forvejen.

Han har også et skilt i gavlen, hvor der står »Glimmervej« i lysende rødt.

- Så vidt jeg ved, er det en børnehave, der har døbt vejen dét. Så har vi taget det til os, fortæller han med et smil.

Hygge og konkurrence

Henrik Gustavsen har brugt tre weekender på at få al pynten op, og hustruen Litta Svane har også givet en hånd med.

- Ellers havde jeg aldrig nået det, siger han.

Familien Svane-Gustavsen har ikke bare forhaven fuld af juletræer med lys, et »Santa stop here«-skilt og kane med rensdyr. Men også baghaven er fuld af eventyr med lys i, uden han kan sætte tal på, hvor mange penge, han har investeret i det.

- Det startede med tre-fire lyskæder for fem-seks år siden. Så satte Klaus overfor også noget op - og så voksede det bare, forklarer Henrik Gustavsen, og Jesper From-Røgilds og Klaus Schmidt tilføjer, at julepynten både handler om at hygge sig med naboerne, men også at konkurrere med dem.

- Det har vi det sjovt med, bedyrer de.

Fra mandag den 23. november tændes lysene på Strandgårds Allé i Frederikssund hver dag fra klokken 6-8 og igen hver aften fra klokken 16-24.

1382458
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?