24. oktober 2020
Jette Sørensen bruger den lysende fiberhestehale til at få bevæget sine arme og hænder, mens hun gynger i gyngestolen.

Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Jette Sørensen bruger den lysende fiberhestehale til at få bevæget sine arme og hænder, mens hun gynger i gyngestolen. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sanserum hjælper ældre med at finde ro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sanserum hjælper ældre med at finde ro
Frederikssund - 22. september 2017 kl. 05:16
Af Tanja Straagaard Jensen

På omsorgscentret De Tre Ege i Jægerspris kan beboerne finde en kort stund til at slappe af i et nyt rum, der er fyldt med farver, blid musik og boblerør. Som det første omsorgscenter i Frederikssund Kommune har De Tre Ege nemlig fået implementeret et nyt sanserum, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Her kan de ældre ligge i en vibrerende vandseng, få massage i massagestolen eller lege med en lysende fiberhestehale i en gyngestol.

- Rummet skal være med til at stimulere nogle af de sanser, som borgerne ikke længere selv er i stand til. Når man når op i alderen, kan flere af sanserne gå tabt, eller man kan mangle berøring i hverdagen, siger pædagog på De Tre Ege, Stine Stokholm, der har været med til at implementere sanserummet.

Det nye rum er siden implementeringen i april måned blevet brugt flittigt af beboerne. En af dem er 89-årige Birgit Andersen, der finder en helt særlig ro, når hun to gange om ugen triller med rollatoren ned til sanserummet.

- Det er simpelthen så dejligt at være her. Jeg slapper helt af og lader bare tankerne flyve. Jeg kommer her flere gange om ugen, og så ligger jeg som regel i vandsengen 15-20 minutter, siger hun.

Det nye sanserum har mange funktioner, og både lys, musik og vibration kan tilpasses den enkelte beboer.

- Vi kender jo borgerne så godt, så vi ved, hvad de har brug for. Vi justerer rummet efter deres historie, minder og interesser, siger Michella Jensen, der er ergoterapeut på stedet.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis fredag den 22. september.

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?