17. september 2019
På Skovbakken i Kulhuse ligger dette sommerhus, som efter en gennemgribende renovering er med i kapløbet om årets "RENOVER-prisen". Foto: Monomal
gallery icon

Se billedserie

På Skovbakken i Kulhuse ligger dette sommerhus, som efter en gennemgribende renovering er med i kapløbet om årets "RENOVER-prisen". Foto: Monomal
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sådan skal en sommerhusrenovering gribes an

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sådan skal en sommerhusrenovering gribes an
Frederikssund - 25. marts 2019 kl. 12:39
Af Casper Suk Thorlacius
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et sommerhus på Skovbakken i Kulhuse er med i kampen om at vinde »RENOVER-prisen 2019«, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Sommerhuset, der oprindeligt er et Jeppesenhus fra 1962, skiller sig dog en anelse ud.

Efter en omfattende totalrenovering har husets ejere, arkitektparret Kira Snowman og Uffe Topsøe-Jensen, nemlig forvandlet og opdateret huset, så det i dag som et fornemt eksempel på, hvordan man forbinder nyt med gammelt: Huset på bakken er beklædt med cedertræ, der gør, at det ikke er til at se forskel på den gamle og nye husdel. Udefra har huset ændret totalt udtryk, men indenfor er den gamle del i blokhusbrædder bibeholdt - og dermed den originale stemning.

Huset er desuden blevet efterisoleret, hvilket betyder, at det er vedligeholdelsesfrit. Og nye vinduer og døre har givet adgang til mere dagslys og bedre mulighed for at holde på varmen om vinteren. Huset kan derfor fungere optimalt hele året.

I samarbejde med Danske Boligarkitekter er Sommerhuset på Skovbakken blevet indstillet til RENOVER prisen, der hvert år kårer Danmarks bedste renoveringsprojekt. Udover æren af at kunne kalde sit projekt for Danmarks bedste renoveringsprojekt anno 2019, modtager vinderen også en check på 100.000 kroner.

- RENOVER hylder de gode renoveringer, der er rundt omkring i landet - og fremhæver det ene projekt, der lige er lidt bedre end de andre. Samtidig er prisen en cadeau til det samlede hold, der står bag renoveringen, siger Lars Axelsen, administrerende direktør i Grundejernes Investeringsfond, der sammen med Realdania står bag prisen, i en pressemeddelelse.

Prisen handler ikke kun om godt håndværk. De renoverede bygninger skal også være funktionelle og opleves positivt af brugerne for at komme i betragtning

- Vi vil gerne med RENOVER-prisen sætte fokus på den store betydning en god renovering kan have. I stedet for at bygge nyt, tilpasser man noget eksisterende til nutidige behov. Udover at forlænge levetiden for en bygning, sikrer man på den måde også bæredygtighed og lokal forankring. Målet er, at prisen kan inspirere til endnu flere nytænkende renoveringsprojekter over hele landet, siger Nina Kovsted Helk, filantropidirektør i Realdania.

Vinderen af RENOVER prisen kåres ved en prisfest i København i september 2019.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede