25. oktober 2021
Normalt danses der ikke til musikbanko. Men når det går galt for arrangørerne, og der improviseres, kan dans redde banko, så præmierne fordeles retfærdigt. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Normalt danses der ikke til musikbanko. Men når det går galt for arrangørerne, og der improviseres, kan dans redde banko, så præmierne fordeles retfærdigt. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sådan går det, når det går galt: Musikbanko blev til dansebanko

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Sådan går det, når det går galt: Musikbanko blev til dansebanko
Frederikssund - 27. september 2021 kl. 13:50
Af Henrik Helmer Petersen

Der blev dystet, der blev grinet, og der blev også danset, da der blev afholdt musikbanko første gang.

Lørdag aften faldt brikkerne på plads for Frederikssund Ny Initiativråd, da initiativrådet søsatte en ny type arrangement i Valhalla på Kalvø i Frederikssund. Nemlig musikbanko.

- Det gik bragende godt, siger Maria Alstrup, der er med i Frederikssund Ny Initiativråd og en af arrangørerne.

Spiller musik

Ved musikbanko råbes der ikke numre op. Der spilles musik - 30 til 60 sekunder af et musikstykke - og står musikstykkets titel og navnet på kunstneren på ens plade, kan man lægge en brik på pladen.

På den måde komponerer musikbanko nye elementer ind i det gamle bankospil. Musikken giver stemning i lokalet, og som deltager bliver man undervejs udfordret på sit kendskab til musik. I hvert fald en anelse. For man må gerne »snyde«.

Må snyde

Maria Alstrup smiler og fortæller, at tre voksne kvinder ankom som de første.

- De havde egne brikker med, og de havde egen kage med. Det var vist rigtige bankohajer. De lignede nogle, der er vant til at gå til bankospil, siger hun og fortæller, at de tre kvinder også ankom med en vis nervøsitet.

- De fortalte, at de frygtede, at de ikke ville kunne genkende musikstykkerne, og at de derfor ville komme til kort. Som arrangører lærte vi dem derfor det trick, som mange bruger, når de spiller musikbanko. Man downloader en musikgenkendelses app, Shazam på telefonen, og med den får man øjeblikkeligt at vide, hvad det er for et nummer, der spilles, forklarer Maria Alstrup.

50 deltagere

Godt 50 deltagere var med det første musikbankoarrangement i Frederikssund.

Ifølge Lars Jepsen, også medlem af Frederikssund Ny Initiativråd og arrangør af musikbankoen, var der både unge og ældre, og stemningen var god fra start til slut.

Præmierne var doneret af lokale handelsdrivende.

- Så stødte vi ind i begyndervanskeligheder, fortæller Maria Alstrup og smiler:

- Så vidt jeg ved, er almindelig banko tilrettelagt, så der kun er én ad gangen, der får »banko«. Vi oplevede, at op til flere råbte banko, både på én række, på to rækker og på fuld plade. Ret hurtigt kunne vi se, at så mange præmier havde vi ikke.

Begyndervanskeligheder

Gode råd var dyre, men Lars Jepsen knækkede koden. På den måde kom der en komposition yderligere med i musikbanko, når det afholdes i Frederikssund. Nemlig dans.

Reglen blev, at det var den, der såvel råbte »banko« som først rejste sig op og dansede den bedste dans til det aktuelle musiknummer, der fik »banko«.

Der blev danset

Sådan blev det. Der blev spillet glade musiknumre, der blev dystet, og der blev danset.

Der blev spillet tre spil - hver af cirka 45 minutter, og »sikken fest, vi har haft nu i nat«, kunne deltagerne synge på vej hjemad.

Måske melodigrandprix

- Vi har allerede arrangeret næste musikbanko. Det bliver også i Valhalla, og det bliver lørdag den 23. oktober. Måske med det tema, at det bliver melodigrandprix musik, dansk og internationalt, afslører Lars Jepsen de foreløbige planer.

1382458
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?