23. januar 2020
Rørhøgen er som alle andre rovfugle fredet. Foto: John Larsen/DOF
Rørhøgen er som alle andre rovfugle fredet. Foto: John Larsen/DOF
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rørskov og fuglerede ulovligt ryddet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rørskov og fuglerede ulovligt ryddet
Frederikssund - 07. juli 2018 kl. 05:48
Af Casper Suk Thorlacius
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Der er nogle regler for naturpleje, og dem skal vi selvfølgelig overholde. Det er der ingen tvivl om, og det har vi nu indskærpet. Sådan lyder det fra formand for Plan- og miljøudvalget i Frederikssund, Jørgen Bech (V), efter kommunen onsdag blev gjort opmærksom på, at et stykke rørskov i Græse Ådal cirka 50 meter fra Byvej er blevet ryddet, selv om det er ulovligt efter 1. marts, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Næstformand i Dansk Ornitologisk Forening Nordsjælland, John Hansen, har flere gange gjort kommunen opmærksom på, at der på stedet var et ynglende rørhøgpar, som på lige vilkår med alle andre rovfugle er fredet.

- Jeg ved, at jeg har oplyst kommunen om, at der på det sted i Græse Ådal var et ynglende par. Da min hustru og jeg onsdag kører hjem fra Frederiksværk, ser vi, at området er blevet ryddet. Da vi stiger ud af vores bil og går der over, ser vi hunnen kredse over området, mens hun skriger. Det gør hun, fordi hun søger efter sine unger. Jeg kan ikke sige med sikkerhed, om ungerne har været i reden, mens området blev ryddet, men det er mest sandsynligt, at det er tilfældet. Normalt plejer rørhøgunger at forlade reden i midten af juli plus minus et par dage, så de kan have været væk, men har højst sandsynligt været i reden, siger John Hansen.

Ifølge Jørgen Bech erkender man i Frederikssund Kommune, at der er sket en beklagelig fejl.

- Jeg tager hatten af for, at der er nogle engagerede borgere, der gør os opmærksom på problemet. Jeg har bedt forvaltningen om at undersøge sagen, og den tekniske direktør har oplyst til mig, at det er rigtigt, at området er blevet ryddet. Det må man ikke, og det er ikke i orden, at det er sket, siger Jørgen Bech og tilføjer:

- Direktøren har oplyst til mig, at han har indskærpet, at reglerne, som selvfølgelig skal overholdes, og at der vil blive foretaget et eftersyn af kommunens bestillingsprocedure, så vi sikrer, at det ikke sker igen, siger Jørgen Bech.

Vej- og Parkchef i Frederikssund Kommune, Karsten Haslund, siger til Frederiksborg Amts Avis, at man er ved at undersøge sagen nærmere, og at man vil besigtige stedet på mandag.