3. juli 2020
Mijok Lang rappede om sine forfærdelige oplevelser i sit hjemland.
gallery icon

Se billedserie

Mijok Lang rappede om sine forfærdelige oplevelser i sit hjemland.
Foto: Casper Suk Thorlacius
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rørende rapmusik gjorde 8.X klogere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rørende rapmusik gjorde 8.X klogere
Opdateret 03. oktober 2014 kl. 17:12
Frederikssund - 03. oktober 2014 kl. 17:04
Af Casper Suk Thorlacius
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Eleverne i 8.x på Marbækskolen er nu en hel del klogere på den konflikt, der af flere omgange har kostet utallige menneskeliv og traumatiseret store dele af befolkningen i det sydlige Sudan. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Torsdag havde eleverne besøg af to rapmusikere fra Sydsudan, der fortalte om de rædsler, befolkningen oplever. Besøget var blevet til i samarbejde mellem Marbækskolen, Center For Kultur og Udvikling samt Rapolitics, og formålet var at oplyse de eleverne og give dem et førstehåndsindtryk af problemerne i det afrikanske land.

Fortællingerne stod de to rappere Mijok Lang, der rapper under navnet Hot Dog, og 30-årige Lual D'Awol for, og særligt førstnævntes historie gjorde stort indtryk på eleverne.

Mijok Lang fortalte og rappede levende om, hvordan han som barn var flygtet fra sin hjemby i Sydsudan sammen med sin storebror, da deres hjemby blev angrebet.

- Min mor råbte til min storebror, at han skulle flygte og tage mig med. Vi løb ud i junglen, hvorfra vi kunne se, hvordan vores by brændte, og hvordan mennesker blev slagtet. Det var en frygtelig oplevelse for et barn, og det har traumatiseret mig dybt. Vi levede flere måneder i junglen, hvor vi ikke havde noget mad, og hvor vi måtte flygte fra vilde dyr, der ville æde os, fortæller Mijok Lang.

Helt så dramatisk en historie kan 30-årige Lual ikke fortælle. Hans familie stammer fra Sydsudan, men han er selv født og opvokset i U.S.A. De to rappere mødte hinanden i 2011 og har siden arbejdet sammen på en lang række projekter med det formål at rette verdens opmærksomhed mod deres hjemland.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis lørdag.

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?