1. marts 2021
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Privatskole kan være på vej i nordsjællandsk by

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Privatskole kan være på vej i nordsjællandsk by

Nordsjællandsk privatskole viser interesse for Vinge.

Frederikssund - 18. januar 2021 kl. 15:32
Af Victor Viemose

Byudviklingsselskabet Vinge Nord er i dialog med 'én af Nordsjællands bedste privatskoler' om at etablere en skoleafdeling på Tvinmosegård i det nordlige Vinge.

Det skriver selskabet i et uddybende notat til Frederikssund Kommune, som har til formål at afklare en række spørgsmål i forhold til det storstilede projekt med etablering af 1350 klimavenlige boliger og eget grønne forsyningsselskab i Vinge Nord. Bag visionerne står Byudviklingsselskabet Vinge Nord og Green Island.

I notatet fremgår det, at den pågældende privatskole vil etablere en skole med fokus på naturfag, ligesom at der skal være en tilhørende SFO og selvstændig daginstitution.

Claes Hallqvist, der er teknisk direktør i Green Island og direktør i Byudviklingsselskabet Vinge Nord, kan ikke sætte navn på den konkrete skole, men han siger:

"Der er tale om én af de rigtigt gode skoler i Nordsjælland, som er interesserede i at blive en del af en ny bydel og etablere sig stationsnært. Tanken er at etablere en skole med fokus på naturen, og det vil vi gerne hjælpe til med i Green Island," siger den tekniske direktør.

Han fortæller, at skolen har planer om at lave udendørs undervisning og udnytte de grønne områder omkring Vinge.

"Det er lidt samme tanke som en skovbørnehave." siger Claes Hallqvist.

Ikke fare for ny Vinge-skandale

Økonomiudvalget i Frederikssund Kommune skal onsdag den 20. januar tage stilling til, om man principielt er indstillet på at arbejde videre med visionerne fra Green Island.

Kommunen har i dialogen med firmaet forsøgt at få svar på, om Green Island har den tekniske og finansielle kapacitet til at føre visionerne ud i livet.

Man siger, at brændt barn skyer ilden, og Frederikssund Kommune har tidligere brændt sig på vidtløftige projekter, der faldt igennem, som man så det med Vinge-skandalen i 2017.

Derfor har byrådet bedt Green Island om svar på en stribe spørgsmål. Blandt andet hvilke udgifter, der er forbundet med projektet for kommunen. Og svaret er: Stort set ingen. I hvert fald ikke til forsyningsdelen, som Green Island selv vil finansiere, herunder solcelleanlæg, vindmøller og varmeanlæg.

Frederikssund Kommune har bedt Kammeradvokaten og COWI vurdere projektet fra Green Island, og COWI vurderer, at forsyningskonceptet er for komplekst til en lille by som Vinge. Kommunen har spurgt Green Island, om det er muligt at gennemføre boligprojektet uden forsyningsdelen. Det er muligt, men det vil svække Green Islands interesse i projektet, lyder svaret.

"Grøn energi er fremtiden, og vi mener, at vi har fremlagt et godt projekt uden at kommunen skal have penge op af lommen. Vi forstår godt, at man kan være forbeholden, når nogen præsenterer noget nyt, men vi har kompetencerne på plads. Green Island består af et team med erfaring fra lignende og sågar større projekter," siger Claes Hallqvist.

1382458
Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?