22. april 2019
Vores rene drikkevand er noget af det dyrebareste, vi har, og vi skal kunne stole på, at det vand, vi lukker ud af hanerne, er rent, siger Tina Tving Stauning (S), der er formand for Teknisk Udvalg i Frederikssund Kommune. Foto: Tommy Verting
Vores rene drikkevand er noget af det dyrebareste, vi har, og vi skal kunne stole på, at det vand, vi lukker ud af hanerne, er rent, siger Tina Tving Stauning (S), der er formand for Teknisk Udvalg i Frederikssund Kommune. Foto: Tommy Verting
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politiker er rystet over pesticid i drikkevand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiker er rystet over pesticid i drikkevand
Frederikssund - 17. juli 2018 kl. 05:01
Af Maj-Britt Holm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Det er ganske forfærdeligt, og det er selvfølgelig klart, at vi er nødt til at finde kilden til det.

arrow Læs også: Er dit drikkevand fri for pesticidrester?

Sådan siger en rystet formand for Teknisk Udvalg, Tina Tving Stauning (S), da Frederiksborg Amts Avis kontakter hende for en kommentar til, at forsyningsselskabet Novafos har fundet stoffet DMS - dimetylsulfamid - i prøver af drikkevand fra Marbæk Vandværk over Miljøstyrelsens højst tilladte værdi.

- Vores rene drikkevand er noget af det dyrebareste, vi har, og at vi skal kunne stole på, at det vand, vi lukker ud af hanerne, er rent. Jeg er rigtig ked af, at vi får sådan en oplevelse i Frederikssund Kommune. Det er godt, at Novafos har lukket boringerne, siger Tina Tving Stauning, som ikke er blevet orienteret om fundet i drikkevandet af stoffet, hun ikke tøver med at kalde en »rigtig dårlig nyhed«.

Tina Tving Stauning har gennem mange år som politiker arbejdet med drikkevandsforsyningen, og hun ser gerne, at man finder ud af, hvor forureningen kommer fra.

- Jeg kunne rigtig godt tænke mig at se, hvilke boringer, der er tale om, og hvad der kan ligge til grund for, at vi får sådan en forurening, siger hun og tilføjer, at myndighederne har brugt penge på at beskytte drikkevandet af hensyn til forbrugerne.

- Det her viser, hvor vigtigt det er, at vi tænker os om med hensyn til hvilke stoffer, vi tillader brugen af, påpeger S-politikeren.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis tirsdag.

arrow Pesticid fundet i 20.000 borgeres drikkevand
16. juli 2018 kl. 12:29 Opdateret: kl. 12:30

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede