25. oktober 2021
Byrådsmedlem Pelle Andersen-Harild (EL) afviser, at han skulle have brudt fortroligheden ved at videregive oplysninger om, at  Frederikssund Kommune skal betale 13 millioner kroner i et forlig med entreprenøren GVL Enterprise, der bygger ny svømmehal. 

Tegning: GPP Arkitekterne
Byrådsmedlem Pelle Andersen-Harild (EL) afviser, at han skulle have brudt fortroligheden ved at videregive oplysninger om, at Frederikssund Kommune skal betale 13 millioner kroner i et forlig med entreprenøren GVL Enterprise, der bygger ny svømmehal. Tegning: GPP Arkitekterne
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politiker: Beløb i forlig om svømmehal er ej fortroligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Politiker: Beløb i forlig om svømmehal er ej fortroligt
Frederikssund - 11. februar 2020 kl. 05:18
Af Maj-Britt Holm

Byrådsmedlem Pelle Andersen-Harild (EL) afviser i et brev til borgmester John Schmidt Andersen (V), kommunaldirektør Torben Kjærgaard og sekretariatschef Merete Pagter, at han har gjort noget forkert ved at referere, at Frederikssund Kommune skal betale 13 millioner kroner i et forlig med entreprenørfirmaet GVL Enterprise om byggeriet af ny svømmehal.

Pelle Andersen-Harild var i fredags kaldt til »kammeratlig samtale« på rådhuset, hvor han blev konfronteret med, at han har røbet fortrolige oplysninger.

- De ville have mig til at love, at jeg aldrig vil referere fra lukkede møder en anden gang. Men den garanti ville jeg ikke give, fortæller Pelle Andersen-Harild, som henviser til, at personoplysninger, oplysninger om køb og salg af kommunale ejendomme og forhold, der kan skade kommunen, regnes for fortrolige oplysninger, men at kommunens udgifter i et vedtaget forlig ikke er.

- Totalbeløbet - 13 eller 15 millioner kroner - har borgerne en berettiget grund til at kende. Det er jo immervæk et beløb, der svarer til et par hundrede årlige portioner af folkepensionens grundbeløb, påpeger han i brevet, han har skrevet efter fredagens møde, og hvori han kalder det »ren inkvisition«, at borgmesteren går i pressen og anklager ham for at have gjort noget forkert uden at have hørt hans synspunkter og bevæggrunde.

- Det er både at agere anklager og dommer på samme tid, skriver han, der samtidig meddeler, at han anser sagen for at være afsluttet.

Det var mandag ikke muligt at få en kommentar fra John Schmidt Andersen.

1382458
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?