2. juni 2020
Der vil være masser af aktiviteter for både store og små, når vikingebopladsen lørdag den 11. april slår dørene op til en ny sæson.
Der vil være masser af aktiviteter for både store og små, når vikingebopladsen lørdag den 11. april slår dørene op til en ny sæson.
Foto: Lars Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny vikingesæson står for døren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny vikingesæson står for døren
Opdateret 07. april 2015 kl. 06:28
Frederikssund - 06. april 2015 kl. 06:32
Af Casper Suk Thorlacius
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lørdag den 11. april begynder vikingesæsonen 2015 i Frederikssund, og det sker som vanligt med den officielle åbning af Vikingebopladsen på Kalvøen, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Flankeret af lurblæsere vil Niels Elberling holde åbningstale ved Langhuset klokken 14, og Bifrost, der i år har 25 års jubilæum, er på bopladsen allerede fra om formiddagen. Bifrost er en gruppe vikinger, der praktiserer forskellige former for vikingehåndværk og madlavning. De har igennem alle årene haft en tæt tilknytning til bopladsen i forbindelse med diverse »åben boplads-arrangementer«, og de udgør en vigtig del af sommerens store vikingemarked.

Vikingespillet har længe haft et ønske om, at vikingepladsen er befolket denne dag, så åbningen bliver mere festlig. Derfor har vikingerne planlagt at lave vikingelege for børn og voksne. Der vil være gamle kendinge som »gå til Island«, »hesteskokast« og »hesten«, men det vil også være muligt at give sig i kast med at skyde med bue og pil, lære at fægte og male på skjolde.

Har du lyst til at få et kig bag kulisserne på vikingespillet, så er der mulighed for en tur på systuen eller i rekvisithuset, der er åbent denne dag. Her kan man få en snak om vikinger, vikingespil og årets forestilling, og i det hele taget om, hvordan det er at være en del af vikingespillet.

Det foregår ved Langhuset på bopladsen, Kalvøvej fra klokken 13.00-16.00. Der er gratis entre, og der vil være salg af kaffe, øl og vand.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?