12. juli 2020
Frederikssund Kommune har midlertidigt lukket en del af daghjemmet på Østergården i Frederikssund ned, efter at en bruger har fået konstateret Covid-19. Foto: Maj-Britt Holm
Frederikssund Kommune har midlertidigt lukket en del af daghjemmet på Østergården i Frederikssund ned, efter at en bruger har fået konstateret Covid-19. Foto: Maj-Britt Holm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny smitte - 21 testes for corona

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny smitte - 21 testes for corona
Frederikssund - 19. juni 2020 kl. 05:59
Af Maj-Britt Holm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Frederikssund Kommune har lukket en del af daghjemmet på Østergården i Frederikssund ned på grund af coronasmitte, og kommunen genåbner nu sit Covid-19 afsnit på Tolleruphøj i Oppe Sundby for at tage sig af et ældre ægtepar, der begge er testet positive, men ikke er så syge, at de skal indlægges. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Det sker på et tidspunkt, hvor Covid-19 har spredt sig forholdsmæssigt mere og hurtigere i Frederikssund end i resten af landet i den seneste uges tid.

Der er registreret 16 nye coronasmittede blandt 774 testede i Frederikssund Kommune i løbet af de sidste syv dage, altså siden den 11. juni. Det samlede antal af smittede siden marts i kommunen er nu oppe på 145 personer ud af 6.324 testede.

Tal og ugekort fra Statens Serum Institut viser, at Frederikssund sammen med Herlev optræder mørkorange med 30-39 nye tilfælde beregnet per 100.000 indbyggere, mens Hjørring topper med over 50. Alle andre kommuner breder smitten sig tilsyneladende langsommere.

Mange testes for corona

Den syge kvinde er bruger på daghjemmet på Østergården i Frederikssund. Hun fik hoste og feber, og det viste sig, at hun har Covid-19. Hendes mand, der har kørt hende til og fra dagcentret, er også blevet testet positiv. Så nu skal syv andre brugere og fire ansatte, parret har været i forbindelse med på daghjemmet, testes, og det samme skal 10 medarbejdere fra Døgnplejen Øst, hvoraf tre indtil videre har fået at vide, at de er negative.

- Det er skidt med smitte på daghjemmet. Nu må vi se, om vi kan få identificeret smittekæden, og om der er flere tilfælde. Vi er nød til at få inddæmmet smitte. Så vi går i gang med en ret så offensiv testning, siger Helle Hagemann Olsen, direktør for Velfærd, Arbejdsmarked og Sundhed i Frederikssund Kommune, som fortæller, at personalet indtil videre anvender værnemidler under besøg hos de syv daghjemsbrugere, indtil resultatet af deres coronatest kommer.

Også Døgnplejen Vest er ramt. To ældre borgere, der får hjemmehjælp af døgnplejen i Hornsherred, blev i sidste uge konstateret smittet med corona, og det samme blev to medarbejdere. Helle Hagemann Olsen oplyste onsdag, at en Frederikssundborger var blevet indlagt på hospitalet med Covid-19, efter en uge, hvor der ellers ikke havde været indlagte Covid-patienter fra Frederikssund Kommune.

Store forskelle på smitte

Tallene fra Statens Serum Institut viser iøvrigt store forskelle på kommunerne. Selv om smittespredningen i den forgangne uge har været større blandt Frederikssund Kommune 45.223 indbyggere, hører ikke kommunen til de hårdest ramte samlet set med sine 318 tilfælde beregnet ud fra 100.000 indbyggere. Nabokommunen Egedal har haft 535 tilfælde beregnet ud fra 100.000 indbyggere, idet 232 personer ud af kommunens 43.354 borgere har fået konstateret smitten, og 5.984 personer er blevet testet.

Glostrup, Ishøj og Vallensbæk topper med henholdsvis 744, 761 og 685 konstaterede tilfælde beregnet ud fra 100.000 indbyggere.

Til sammenligning er der i mere end en måned ikke fundet ét nyt coronatilfælde i Sønderborg Kommune. 18 personer har været testet positiv blandt de 74.561 indbyggere, og det svarer til 24 beregnet ud fra 100.000 indbyggere. 6.229 har ladet sig teste.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?