21. september 2020
Carsten Cederholm fra Slangerup har startet et podcast om Nordisk Mytologi. Foto: Privat
Carsten Cederholm fra Slangerup har startet et podcast om Nordisk Mytologi. Foto: Privat
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny podcast om nordisk mytologi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny podcast om nordisk mytologi
Frederikssund - 22. november 2019 kl. 15:04
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Carsten Cederholm fra Slangerup har startet et podcast om Nordisk Mytologi, som udkommer hver mandag. Her fortolker han de 1000 år gamle Edda-digte og fortæller om myterne fra den nordiske mytologi. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Et podcast er en slags radioprogram, man kan høre via nettet, sin smartphone, tablet eller PC, og Carsten Cederholms podcast hedder »Vølvens Spådom«.

- Jeg har længe interesseret mig for nordisk mytologi og har savnet, at der blev taget højde for, at folk tænkte og oplevede verden meget anderledes dengang, fortæller Carsten Cederholm i en pressemeddelelse.

- Myterne bliver i dag enten præsenteret som eventyr, eller man forestiller sig, at man troede meget bogstaveligt på guderne, som et slags næsten udødelige mennesker med overnaturlige evner. Ingen af delene tror jeg er rigtigt. Min tilgang er, at myterne er beretninger om sjælerejser og forestiller om, at alt fra sten til naturkræfter er besjælet, som vi kender det fra andre såkaldte naturfolk, siger han, der iøvrigt også er tidligere byrådsmedlem for Socialdemokratiet og aktiv amatørskuespiller i Frederikssund Vikingespil, i pressemeddelelsen.

Det er meningen, at der skal udkomme et nyt afsnit hver mandag. Hvert afsnit varer cirka 15-20 minutter.

Podcastet kan findes på blandt andet iTunes, Spotify, Google-podcast og Podimo, ligesom det har en facebook-side: http://www.facebook.com/NordiskMytologi/

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?