25. september 2021
Flere festivaler har tirsdag formiddag meldt ud, at de efter den seneste genåbnings-plan er nødt til at aflyse årets store festivaler. Og også den langt mindre Frederikssund Festival kan blive tvunget til at aflyse; ikke på grund af deltagerantallet, men fordi de logistiske krav bliver svære at leve op til. Foto: BM
Flere festivaler har tirsdag formiddag meldt ud, at de efter den seneste genåbnings-plan er nødt til at aflyse årets store festivaler. Og også den langt mindre Frederikssund Festival kan blive tvunget til at aflyse; ikke på grund af deltagerantallet, men fordi de logistiske krav bliver svære at leve op til. Foto: BM
Foto: Birgitte Masson
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny aftale skaber usikkerhed for lokal festival

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny aftale skaber usikkerhed for lokal festival

Trods mulighed for at lukke 5.000 deltagere ind, kan logistikken blive så besværlig, at også Frederikssund Festival må melde sig i rækken af afblæste festivaler

Frederikssund - 04. maj 2021 kl. 09:46
Af Henrik Gregersen

Et kig på kalenderen kunne umiddelbart få mangt en lokal festival-elsker til at sige "pyha."

arrow Læs også: Vikingerne efter genåbningsaftale: 'Det ser godt ud'

For med en festival, der løber af stablen 5. til 7. august, når de snærende Coronabånd at blive løsnet en smule, få dage før festivalgæsterne skal invadere Kalvøen.

Fra første august bliver det muligt at samle op til 5.000 festivaldeltagere.

Og med en kapacitet på omkring 1.200 gæster ved Vikingescenen burde det være ligetil at erklære årets festival for reddet.

"Men udfordringen bliver, at der skal være sektioner á maksimalt 500 personer. Vi har taget udgangspunkt i, at man pr. første august ville tillade op til 10.000 personer med sektioner á 2.000 personer. Nu bliver det så 500, og der skal være seperate toiletforhold, seperat ølsalg og forplejning, sperat nødudgang, hegn, hegnsvagter og kontrollører, der tjekker coronapas. Så det bliver en kæmpestor logistisk udfordring," siger festivalformand Leon Røygaard.

Onsdag er der bestyrelsesmøde i foreningen bag festivalen, og her vil gennemførelsen - eller aflysningen - ikke uventet stå højt på dagsordenen:

"Det er ikke afklaret endnu. Men vi kan se, at vi under alle omstændigheder maksimalt vil komme til at lukke 1.000 personer ind. Og hvis der også skal være et område ved Humlehaven (hvor der traditionelt er fri adgang for alle, gratis musik og bar-område, red.), vil også dét skulle være et selvstændigt område. Og med en økonomi, hvor billetindtægterne skal betale kunstnerne, og indtægterne fra øl og mad skal betale teknik og andet, så er det et spørgsmål, om det kan hænge sammen, og om man kan skaffe mandskab nok. Vi har ikke en afgørelse på plads, men vi kan i hvert fald se, at der rigeligt med udfordringer," siger Leon Røygaard.

arrow Disse festivaler aflyser
04. maj 2021 kl. 10:15 Opdateret: kl. 12:35
arrow Skæbnedag for Kalundborg Rock'er: Det kan blive dødsstødet
04. maj 2021 kl. 09:53 Opdateret: kl. 10:17
arrow Umuligt at gennemføre: Ingen festival i år
04. maj 2021 kl. 09:27 Opdateret: kl. 09:27
1382458
Stemmer du til kommunalvalget i år?