19. oktober 2019
3 g?ere og 2. HF?ere på Frederikssund Gymnasium får at vide, hvilket huefag de skal op i til studentereksamen. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

3 g?ere og 2. HF?ere på Frederikssund Gymnasium får at vide, hvilket huefag de skal op i til studentereksamen. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu skal de »forsømme foråret«

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu skal de »forsømme foråret«
Frederikssund - 17. maj 2019 kl. 05:41
Af Maj-Britt Holm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der blev jublet, næsten grædt af glæde, men også brølet »neiii« af ærgrelse, da 423 elever på Frederikssund Gymnasium & HF torsdag fik besked om, hvad de skal til eksamen i.

Larmen var øredøvende med høj, dunkende musik, hvinen og råben i kantinen, hvor 1., 2. og 3. g'ere sammen med 1. og 2. års HF'ere samt 1. års HTX'ere stod klar klokken 14 til at høre rektor Peter Bech Sørensen afsløre, hvilke fag, Undervisningsministeriet har udtrukket til dem, i mikrofon og på en stor skærm.

Navnlig de 106 afgangselever i 3. g og 40 i 2. HF var spændte på deres eksamensplan og ikke mindst det afsluttende huefag, som de fleste fantaserer at score en høj karakter i, inden de får huen på hovedet og bliver studenter.

Harald Gásdal, Mads Kristoffersen og Malthe Fuhr, alle fra 3.c, kastede sig næsten ned på gulvet af forfærdelse, da det gik op for dem, at de har trukket mundtlig eksamen i mediefag.

- Vi har ikke fået taget os sammen i vores gruppe til at lave et ordentligt projekt, en film, der skal have både præmis og plot. Det har vores film ikke, og den tæller med 50 procent til eksamen, så vi er nærmest kørt i jorden, forklarede Harald Gasdál.

Drengene var dog jublende glade, da de blev klar over, at de skal op i mundtlig historie som sidste fag og ikke oldtidskundskab, som de mener er sværere.

- Vi har en god lærer i historie, og vi kan forberede os ved at læse på det, sagde Mads Kristoffersen, og drengene tilføjede, at de er klar over, at det gælder om at bruge læseferien fornuftigt uden fest og druk, som rent eksamensmæssigt »graver ens egen grav«, som de udtrykte det.

Elever skal til eksamen ni gange i alt i deres gymnasietid, heraf afslutter de typisk 3. g med fem-seks eksamener, inklusiv de skriftlige.

- I år har vi ikke mange elever, der har trukket idræt og kunstneriske fag som billedkunst og musik som eksamensfag. Det er stort set boglige fag som matematik, kemi og lignende, de skal op i, oplyste Peter Bech Sørensen.

Eleverne har nu officielt læseferie. 17 elever tager hul på eksamenstiden mandag den 20. maj med skriftlig bioteknologi, mens alle 3. g'ere over hele landet skal op i skriftlig dansk tirsdag den 21. maj. Tirsdag den 4. juni begynder de mundtlige eksamener på Frederikssund Gymnasium, og den 24. juni springer de første studenter ud, mens de sidste følger onsdag den 26. juni. Fredag den 28. juni er der translokation, dans på Torvet og kørsel med studentervogne rundt til de fleste hjem.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede