22. juni 2021
50 juniorspejdere fra Det Danske Spejderkorps? Ege Division kunne søndag atter dyste imod hinanden - hver for sig. Foto: Alice Linning
gallery icon

Se billedserie

50 juniorspejdere fra Det Danske Spejderkorps? Ege Division kunne søndag atter dyste imod hinanden - hver for sig. Foto: Alice Linning
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu kan spejderne dyste igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu kan spejderne dyste igen
Opdateret 11. maj 2021 kl. 19:24
Frederikssund - 11. maj 2021 kl. 19:00

50 spejdere i alderen 10-12 år fra fire spejdergrupper i Det Danske Spejderkorps' Ege Division i Slangerup, Ganløse, Ølstykke og Stenløse kunne søndag dyste igen i flere spejderfærdigheder - hver for sig.

Spejderne fra de fire grupper Erik Ejegod Gruppe fra Slangerup, Erik Harefod Gruppe fra Ølstykke, Stenlænderne fra Stenløse og Ebbe Skjalmssøn Gruppe fra Ganløse mødtes ved deres egne spejderhytter. Her var de opdelt i patruljer, og i alt ni patruljer dystede imod hinanden, oplyser Alice Linning, divisionschef Det Danske Spejderkorps' Ege Division.

Der var opgaver med båltænding med at brænde en snor over i cirka 80 centimeters højde, binde flest forskellige knob på 30 minutter, madlavning over bål, kompasøvelse, som skal vise en model af en flyver, et hus, et skib med mast eller stjernetegnet »Karlsvognen« og sidst men ikke mindst en fotosession af den bedste/sejeste eller sjoveste spejderaktivitet. Alle opgaver løses på tid, og der sendes løbende billeder til dommerkomitéen.

Målet var, at alle fik en sjov og udfordrende dag med samarbejde og fællesskab i fokus. Patruljerne skulle tilberede egen frokost. Hver spejder skulle skrælle en bagekartoffel, som efterfølgende blev kogt i en gryde over bål. Bagekartoflen blev fyldt med skinke, smør og ost, pakket i folie og lagt i glødebålet kort tid.

- Det har været en dejlig oplevelse at møde spejderne i egne omgivelser og se, hvor gode de er til at samarbejde og nyder at være sammen med afstand, siger divisionschef Alice Linning.

Dommerkomitéen var Tina Rasmussen og Alice Linning, der begge er medlem af ledelsen i Ege Division, og som i løbet af dagen besøgte de deltagende grupper og medbragte lidt sødt til ganen til afslutningen på dagen.

Vinderen blev juniorspejderne fra Erik Ejegod Gruppe, der fik et stort til lykke og et fortjent spejderråb: tjikkerlicker, tjikkerlicker tjau tjau bommelacker bommelacker bau bau tjikkerlicker bommelacker Det Danske Spejderkorps.

1382458
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?