4. december 2020
Jubelkoret fra Hornsherred synger ved Genforeningsstenen 1920 på Kalvøen i Frederikssund, når forbipasserende scanner QR koden på skiltet med deres smartphone.
Jubelkoret fra Hornsherred synger ved Genforeningsstenen 1920 på Kalvøen i Frederikssund, når forbipasserende scanner QR koden på skiltet med deres smartphone.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu kan du lytte til korsang ved mindesten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu kan du lytte til korsang ved mindesten
Frederikssund - 09. oktober 2019 kl. 17:26

Forbipasserende kan nu lytte til korsang ved Genforeningsstenen 1920 på Kalvøen i Frederikssund, hvis de scanner QR koden på skiltet med deres smartphone og slår ørerne ud.

Jubelkoret fra Hornsherred, der ledes af Karen Nielsen, har lagt korstemmer til Henrik Pontoppidans digt »Sønderjylland«, og musikken er komponeret af Christian Geisler(1869 - 1951), der var en dansk organist, dirigent og komponist.

Christian Geisler blev uddannet på Musikkonservatoriet i årene 1887-90 af blandt andre Niels W. Gade., J.P.E. Hartmann, og Gottfred Matthison-Hansen, og han studerede i 1895 hos Max Bruch i Berlin.

- Vi er meget glade for, at Jubelkoret har udvist interesse for Pontoppidan ruten og givet en musisk tilgang til Henrik Pontoppidans forfatterskab, oplyser Marianne Hansen og Hanne Kyvsgaard i en pressemeddelelse.

Begge kvinder har som frivillige hos Skibby Aktive tidligere været med til at skabe en rute i Hornsherred i fodsporet på den kendte forfatter og Nobelprismodtager. Henrik Pontoppidan giftede sig med en pige fra Østby og havde sin gang der fra 1881, ligesom han selv boede der i årene 1884-1886, hvor han skrev flere af sine kendte noveller.

Udover verset »Det lyder som et eventyr, et sagn fra gamle dage - en røvet datter dybt begrædt, er kommet frelst tilbage« på Genforeningsstenen i Frederikssund har Henrik Pontoppidans "Sønderjylland" også givet ide til Genforeningsmonumentet år 1927 i Vestparken i Randers og Genforeningsmonumentet år 1929 ved Fælledparken i København.

1382458
Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?