25. oktober 2021
Sophie Thorborg Pedersen med kunstnernavnet P.S. Thorborg er lidt i chok over den fine pris på hendes værk »Miss Jazz«. Ftoo: Casper Holte Nielsen
Sophie Thorborg Pedersen med kunstnernavnet P.S. Thorborg er lidt i chok over den fine pris på hendes værk »Miss Jazz«. Ftoo: Casper Holte Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: »Miss Jazz« gav 10.000 i støtte til jazzfestival

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

»Miss Jazz« gav 10.000 i støtte til jazzfestival
Frederikssund - 30. august 2021 kl. 05:43
Af Annemette Ross Jensen

»Miss Jazz« er titlen på et maleri af Slangerup-kunstneren P.S. Thorborg, der har været sat til sat til salg til fordel for Snake City Jazz Festival. Søndag klokken 12 blev det solgt for hele 10.000 kroner ved den afsluttende auktion i festivalteltet, fortæller kunstneren, der retteligt hedder Sophie Thorborg Pedersen. Hun er overvældet over interessen for at købe maleriet.

arrow Læs også: Girlpower og fyldt telt hver aften

- Jeg er lidt i chok. Så vidt jeg ved, plejer de at blive solgt for 3-4000 kroner, siger hun.

Overskuddet fra salget går ubeskåret til jazzfestivalen, og da køberen ikke selv var til stede, men havde fået en kollega til at byde, så ved hun ikke engang, hvem der har købt det.

Men vedkommende kan glæde sig over maleriet, der ifølge kunstneren selv skal tage beskueren med til en baggård en sommeraften ved solnedgang.

»Her samles »The Cats« (Et kælenavn for jazz musikere). Kvinder som mænd. Som bekendt er alle katte jo grå i mørke. Ja, altså.. På mit maleri blev de så alle gammelrosa.. Grå talte sgu ikke til mig den dag. Grå eller ej, så kommer musikken i deres sjæle frem i lyset i form af deres skygger. I år er der særligt fokus på kvindelige musikere, som har været lidt underrepræcenteret de forgange sæsoner :) Sååå... Navnet blev: »Miss Jazz« - Hvis I forstår sådan et lille ordspil.«, skriver hun om værket på auktion.

1382458
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?