2. august 2021
Efter mere end to timers madlavning kan tre sommerhusfamilier sætte sig til bords ved sammenskudsgildet på Revelinen i Kulhuse. Fra venstre Janni Niclasen, flankeret af sine døtre Liva og Vega, værten René Nordin Bloch, Ole Kristensen, Deborah Vlaeymans, Aske og værtinden Iben Nordin Bloch. Foto: Maj-Britt Holm
gallery icon

Se billedserie

Efter mere end to timers madlavning kan tre sommerhusfamilier sætte sig til bords ved sammenskudsgildet på Revelinen i Kulhuse. Fra venstre Janni Niclasen, flankeret af sine døtre Liva og Vega, værten René Nordin Bloch, Ole Kristensen, Deborah Vlaeymans, Aske og værtinden Iben Nordin Bloch. Foto: Maj-Britt Holm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Middag med fremmede er et hit

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Middag med fremmede er et hit
Opdateret 29. juli 2020 kl. 11:08
Frederikssund - 25. juli 2020 kl. 09:32
Af Maj-Britt Holm

Kartofler, spidskål og rød basilikum snittes, skæres og hakkes på et bord udenfor på terrassen, mens der nippes til rosévin, og børnene hopper i elastik på græsset, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Set udefra ligner det en sammentømret venneflok, der har sat hinanden stævne for at hygge, grille og spise sammen for Gud ved, hvilken gang.

Men de kender ikke hinanden i forvejen, har tilmeldt sig »Kulhuse Koger« for at lære nye mennesker at kende og aftalte at mødes første gang for at hente en pose gratis grøntsager fra Svanholm på havnen dagen før - så de ikke ville være helt fremmede til middagen.

Nysgerrige på andre
Iben og René Nordin Bloch flyttede efter 27 år på Bornholm til Frederiksberg sidste år. De fire sammenbragte børn er fløjet fra reden, og her på parrets 15 års bryllupsdag har de meldt sig som værter for en middag i sommerhuset på Revelinen, de har haft i fem år, i pragtfulde omgivelser lige op af skoven.

- Vi synes, det er en rigtig god idé med sammenskudsgilde for at lære flere mennesker at kende. Det er spændende, og vi er nysgerrige på de andre, forklarer parret, som synes det er et sjovt tilfælde, at de tre familier til hverdag bor indenfor en radius af tre kilometer i storbyen.

Makreller fra sejlrenden
Janni Niclasen er der sammen med døtrene Liva, 11, og Vega, 9½. Med på cyklen havde hun makreller fra Kulhuse og ørreder fra Brugsen til middagen.

- Det er min kæreste og hans bror, der har fanget dem. Vi har en lille båd og skal bare ud i sejlrenden, så er der fyldt med makreller, fortæller hun, mens fiskene bliver fyldt, og der dufter af persille, hvidløg og citron.

Familien har haft sommerhus på Bakkesvinget i 11 år, og Janni elsker efter eget udsagn Kulhuse.

- Det er alletiders med det her arrangement. Jeg synes, det er helt vildt fedt at møde andre, og vi er heldige at komme sammen med søde mennesker. Det er et godt match, fastslår hun.

Spritnye i Kulhuse
Tredje familie er Deborah Vlaeymans og Ole Kristensen, som snitter kål og kartofler, mens deres seks-årige søn Aske gerne fortæller journalisten, hvad han synes om at lave mad og spise sammen med nogle, han ikke kender.

- Det er godt. Så får man nye venner, siger han og gnaver på en fennikel.

Belgisk-fødte Deborah fortæller, at hun og Ole købte sommerhus på en sidevej til Barakvejen i juni i år, fordi de savnede en have inde i byen og gerne ville have et fristed ved skov, strand og vand. Hun er glad for at have fået øje på Facebook-opslaget om sammenskudsgildet ved et tilfælde.

- Det er fantastisk, fordi vi er helt nye og gerne vil have et netværk her i Kulhuse, også så Aske kan møde nogle andre børn. Jeg tror helt sikkert, det betyder meget at lære andre at kende, og det giver et bedre sammenhold, forklarer Deborah.

Samvær efter corona
11-årige Liva synes også, det er hyggeligt at lære nye mennesker at kende.

- Bare det at lave mad sammen med andre efter coronaen, hvor man ikke har været sammen med så mange, er dejligt. Og hvis der er børn, får man nye venner, forklarer hun.

René griller fisk, pølser og grøntsager, der dækkes bord, og klokken 18.45 sætter alle sig til bords, lidt forsinket i forhold til »tidsplanen«, men det betyder ikke noget mellem nye venner.

- Åh, det er, fordi vi startede klokken 16 med velkomstdrinks, inden vi gik i gang med maden, griner Iben.

1382458
Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?