18. september 2021
Uanset om Stafet for Livet gennemføres eller ej, forventer Kræftens Bekæmpelse, af lyseceremonien gennemføres lørdag aften.  Foto: Kræftens Bekæmpelse
Uanset om Stafet for Livet gennemføres eller ej, forventer Kræftens Bekæmpelse, af lyseceremonien gennemføres lørdag aften. Foto: Kræftens Bekæmpelse
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kræft-stafet i fare for aflysning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kræft-stafet i fare for aflysning

For få deltagere kan betyde, at Stafet for Livet for andet år i træk aflyses. Kræftens Bekæmpelse håber at kunne vende tilbage til normale tilstande i 2022

Frederikssund - 30. juli 2021 kl. 07:50
Af Henrik Gregersen

Når mørket sænker sig over Slangerup, bliver der tændt snesevis af lys for dem, som kæmper og for dem, som har kæmpet.

Sådan bliver det også i år 21. august på fodboldanlægget ved Slangerup Idræts- og Kulturcenter.

Men resten af arrangementet omkring Stafet for Livet, er i stor fare for at måtte afblæses på grund af for få tilmeldte, oplyser koordinator Henriette Lind, Kræftens Bekæmpelse, til Lokalavisen.

Sidste år blev stafetten, hvor deltagere på en ræke forskellige hold går på skift i et døgn for at samle penge til til Kræftens Bekæmpelse, aflyst på grund af Corona.

Og i år har konceptet også på grund af Corona været ændret, så man i stedet for den fælles vandretur på sportspladsen, hvor der er opsat telte med forplejning, oplysning og underholdning har opfordret deltagere og hold til at lave decentrale ruter, så man eksempelvis som et hold selv laver en rute, som man vil gå lokalt.

"Men det koncept er af en eller anden grund ikke slået helt igennem i Frederikssund, så alt tyder på, at vi kommer til at aflyse på grund af for få tilmeldte. Ellers skal der virkelig komme mange tilmeldinger i de her dage," konstaterer Henriette Lind.

Går på skift i et døgn

Normalt har holdene fundet sponsorer, som betaler for hver omgang, holdet tilbagelægger i løbet af et døgn.

Det får mange til at gå rigtig meget:

"Men i år er det sådan, at deltagerne betaler 100 kroner for at være med. Så antallet af omgange eller længden af gåturen er underordnet. Det er alene op til holdet, om man vil gå en kort eller en lang, smuk gåtur. Men det er ved at være nu, tilmeldingerne skal komme, hvis det skal gennemføres i år. Og ellers er vi selvfølgelig - forhåbentlig - tilbage i en mere normal version i 2022," fortæller Henriette Lind.

Hun har været i kontakt med styregruppen i Frederikssund, og her har oplyst, at man aflysning eller ej vil forsøge at holde fast i en fælles frokost i Slangerup for fighterne; personer, der enten er ramt af eller har været ramt af kræft.

"Og så vil man gennemføre lysceremonien klokken 22, så der også i år er en markering," lyder det fra Henriette Lind.

Lysceremonien er dét tidspunkt på stafetten, hvor gangen normalt indstilles, musikken dæmpes, og deltagerne samles til lysceremonien, hvor der tændes levende lys i papirposer. for at mindes og støtte de personer, som er døde af eller fortsat kæmper mod kræften.

1382458
Synes du, at kommunen er der for dig?