25. februar 2020
Lørdag den 24. og søndag den 25. august er der Fåredage på Vikingepladsen på Kalvøen, hvor der er mulighed for at klappe lam eller gøre et godt køb i en af de mange boder.  Foto: Kenn Thomsen
Lørdag den 24. og søndag den 25. august er der Fåredage på Vikingepladsen på Kalvøen, hvor der er mulighed for at klappe lam eller gøre et godt køb i en af de mange boder. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kom til fåredag på Vikingepladsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kom til fåredag på Vikingepladsen
Frederikssund - 20. august 2019 kl. 19:12
Af Ea Lykke Schausen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I over 30 år har Sjællandske Fåreavlere afholdt Fåredag rundt omkring på Sjælland og øerne, landt andet på Ryegaard, Ledreborg, Selsø og senest Hedeland, og i år er turen kommet til Frederikssund, hvor Vikingepladsen på Kalvøen lørdag den 24. og søndag den 25. august mellem klokken 10 og 17 danner rammerne om Fåredagene.

Mens arrangementets formål er at synliggøre fåreavlen i Danmark og markedsføre produkter som kød, pels og uld, er det en weekend ikke blot for fåreavlere, men også familier og håndarbejdsinteresserede.

Der vil som altid være udstilling af de forskellige fåreracer, et stort trækplaster for især børn, der kan få muligheden for at klappe et lam. Men det er også et godt sted at tage forbi, hvis man overvejer at blive fåreavler og er interesseret i at høre mere om de forskellige racer.

Begge dage vil programmet desuden byde på hyrdehundeopvisning, hvor hyrden viser, hvordan hunden holder sammen på fåreflokken, og filteforeningen GRIMA vil udstille i Valhal og demonstrere filteteknikker.

De vil være boder, hvor man kan købe lammeskind, strikkede eller filtede tørklæder, huer og trøjer eller materialer og kits til selv at lave det lune tøj, eller man kan tage et kig på nogle af de forskellige kunsthåndværkeres mange sager som pileflet, smykker, pølser, mjød og meget mere.

I cafeen vil der desuden blive solgt mad og drikke til rimelige priser.

Både entre og parkering er gratis.