24. maj 2019
Arkivfoto
Arkivfoto
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kom af med dit juletræ og få varmen samtidig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kom af med dit juletræ og få varmen samtidig
Frederikssund - 18. december 2018 kl. 06:09
Af Casper Suk Thorlacius
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Orker man ikke at køre på genbrugspladsen som så mange andre for at komme af med sit falmede juletræ, kan man lørdag den 29. december klokken 10-12 i stedet både komme af med træet og blive klogere på Skuldelev Varmeværk.

I dette tidsrum står personalet på varmeværket nemlig klar til at modtage træerne og samtidig byde på en kop kaffe og en rundvisning på værket.

- Det er første gang, vi gør det, og det er mest ment som en sjov gimmick. Det er jo ikke, fordi vi åbner en genbrugsplads, det er kun juletræer og ikke andet grenaffald, vi modtager denne dag, siger formand for varmeværket Niels Jørgen Pedersen.

Han regner med, at cirka 100 gæster lægger vejen forbi varmeværket.

- Når vi holder åbent hus på Varmens Dag den første weekend i februar, plejer der at komme 90-100 mennesker, og det gør der nok også denne dag. De kan så komme af med juletræet, og vi har en god anledning til at vise varmeværket frem og fortælle lidt om vores arbejde, siger Niels Jørgen Pedersen og tilføjer:

- Alle er velkomne, også de, der ikke får leveret varme fra os, siger han.

Holder forudsigelsen stik, og der kommer omkring 100 gæster, giver det da også lidt varme til de 272 Skuldelev-borgere, som får leveret varme fra anlægget. Men ikke meget.

- Når vi får træerne, fliser vi dem, og jeg vil tro, at 10-20 juletræer giver varme for cirka en kubikmeter. Til sammenligning kan der være 200 kubikmeter i gruben, som flisen bliver smidt ned i, og normalt kommer vognmændene og vipper 90 kubikmeter i, og det tager cirka to dage at brænde af. Det er altså ikke meget varme, vi får ud af det, men det er som sagt også mest ment i sjov og som en anledning til at få folk herud, siger Niels Jørgen Pedersen.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede