16. juni 2021
60-70 mennesker var mødt op til demonstrationen på Marbæk Strand mod brugerbetaling på Kronprinsesse Marys Bro, der ses i baggrunden. Foto: Maj-Britt Holm
gallery icon

Se billedserie

60-70 mennesker var mødt op til demonstrationen på Marbæk Strand mod brugerbetaling på Kronprinsesse Marys Bro, der ses i baggrunden. Foto: Maj-Britt Holm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kampen fortsætter mod brobetaling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Kampen fortsætter mod brobetaling
Frederikssund - 01. oktober 2019 kl. 05:39
Af Maj-Britt Holm

Det er urimelig forskelsbehandling, at vi skal betale for at bruge Kronprinsesse Marys Bro, fastslog politikere og borgere ved en protestdemonstration mandag aften, efter at den nye fjordforbindelse åbnede for trafik samme morgen.

arrow Læs også: Protest imod betaling på ny bro

Det skulle have været en broget flok af kajakker, stand-up paddle-boards, sejlbåde, små motorbåde, svømmere og en tømmerflåde, der kom sejlende fra Tørslev Hage til Marbæk Strand mandag aften for at vise, at gruppen »Nej tak til brugerbetaling på Kronprinsesse Marys Bro« hellere vil benytte vandvejen end betale for at benytte den nye bro over Roskilde Fjord.

Men et voldsomt blæsevejr forhindrede den symbolske protest på dagen, hvor den nye fjordforbindelse blev åbnet for trafik. Det lykkedes kun den radikale arrangør Søren Weimann siddende på sit paddleboard og en motorbådssejler at krydse de krappe bølger, mens andre måtte opgive og en enkelt kajakroer endda kæntrede.

60-70 mennesker var mødt op til demonstrationen, hvor de nyvalgte folketingspolitikere Mette Thiesen (NB) og Rasmus Stoklund (S) hurtigt kunne blive enige med de øvrige talere, Søren Weimann og byrådspolitikerne Inge Messerschmidt (DF), Kenneth Jensen (S), Jørgen Bech (V), Susanne Bettina Jørgensen (S) og Jesper Wittenburg (S), om, at de er rigtig glade for den flotte Kronprinsesse Marys Bro, som er hårdt tiltrængt som aflastning for den gamle Kronprins Frederiks Bro, hvor trafikken sander til især morgen og aften. Men de finder det alle helt urimeligt, at borgerne i Frederikssund Kommune som de eneste i landet skal betale for at bevæge sig rundt i deres egen kommune, og de vil arbejde for at få det lavet om.

Ifølge Mette Thiesen er det ikke en lille sag, men en stor sag, der berører borgere og erhvervsliv, idet den forvrider konkurrenceforhold og skader trafikal sammenhængskraft.

- I virkeligheden vækker den også en debat om, hvordan vores transportpolitik skal forhandles. Er vi interesseret i, at man med kuglen for panden skal sige ja til en betalingsløsning for at sikre, at der overhovedet kommer en infrastrukturinvestering, sagde Mette Thiesen, der fastslog, at infrastruktur binder Danmark sammen, og at der derfor hverken skal være brugerbetaling på Kronprinsesse Marys Bro, Storebæltsbroen eller andre broer i landet, og som lovede, at hun vil gå til ministeren i de kommende forhandlinger om en infrastrukturplan med »et brændende ønske øverst på min liste, at Kronprinsesse Marys Bro skal være betalingsfri«.

Rasmus Stoklund erkendte, at det er svært at skaffe opbakning på Christiansborg til at få afskaffet brugerbetalingen.

- Men det mindste vi kan gøre er at holde sagen på dagsordenen. Vi må - om man så må sige - sætte det lange lys på, hvis vi skal have det ændret, pointerede Rasmus Stoklund.

arrow Video: Kom med ud at køre på Marys bro
30. september 2019 kl. 14:30 Opdateret: kl. 14:04
arrow Billeder og video: Trafikken over Marys bro er åbnet
30. september 2019 kl. 06:13 Opdateret: kl. 07:15
arrow Eks-borgmester: Jeg fortryder ikke betalingsbro
29. september 2019 kl. 05:32 Opdateret: kl. 08:02
1382458
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?