21. oktober 2021
Økonomiudvalget i Frederikssund bakker op om en brugerbetalt højbro over Roskilde Fjord, som vinderprojektet i Frederiksborg Amts idékonkurrence i 2005 også fokuserede på (billedet).
Økonomiudvalget i Frederikssund bakker op om en brugerbetalt højbro over Roskilde Fjord, som vinderprojektet i Frederiksborg Amts idékonkurrence i 2005 også fokuserede på (billedet).
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ja til brugerbetalt højbro ved Frederikssund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ja til brugerbetalt højbro ved Frederikssund
Opdateret 16. maj 2012 kl. 09:40
Frederikssund - 16. maj 2012 kl. 06:03
Af Maj-Britt Holm
Frederikssund/Hornsherred: Et enigt økonomiudvalg i Frederikssund siger ja til brugerbetaling på en ny højbro syd for byen for at få projektet hurtigt i gang, mens den 76 år gamle Kronprins Frederiks Bro fortsat skal være gratis at benytte, skriver Frederiksborg Amts Avis.
arrow Læs også: Byråd siger ja til brugerbetaling på højbro

Det fremgår af et udkast til et brev til transportminister Henrik Dam Kristensen (S), selv om byrådet oprindelig har peget på en statsfinansieret tunnel.

- Vi er blevet bedt om at vælge mellem to alternativer, som de fleste ikke syntes var brugbare, fordi vi enten skulle vente med en ny forbindelse til 2028 eller acceptere brugerbetaling på den nuværende bro. Derfor har vi arbejdet hårdt for at finde en mere nuanceret besvarelse, der ligger midt imellem, og som er mere kvalificeret og spiselig, siger Frederikssund-borgmester Ole Find Jensen (S).

Udkastet til brevet er blevet vendt i de politiske partiers baglande, og det skal behandles på et ekstraordinært byrådsmøde onsdag eftermiddag.

- Det er mulighedernes kunst. Det er jo ikke ønskescenarie. Vi havde alle helst set, vi havde fået gratis forbindelse. Men hvis ikke vi siger ja, så kan vi i heldigste fald køre over en ny forbindelse i 2027, og det mente vi ikke, vi kan være bekendt, hverken overfor erhvervsliv eller borgerne i Hornsherred. Nu får de chancen for selv at vælge, om de vil benytte betalingsvej for at komme hurtigere eller køre på den gamle, siger John Schmidt Andersen, gruppeformand for Venstre i Frederikssund Byråd.

Ved det seneste trafikforlig i Folketinget i februar blev parterne enige om at vente med at prioritere en stribe anlægsprojekter rundt om i landet til efter 2020, fordi der ikke er råd til dem. Men helt usædvanligt blev byrådet i Frederikssund spurgt, om man vil vente med en ny fjordforbindelse, til staten har bedre råd, eller om projektet skal sættes i gang nu, finansieret ved brugerbetaling.
arrow Byrådsmedlem stemmer ikke for en betalingsforbindelse
16. maj 2012 kl. 15:37 Opdateret: kl. 15:37
1382458
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?