27. februar 2020
Anne-Marie Valton udstiller ikonmalerier af især Maria med barnet i Kulhuse Kultur- og Medborgerhus i weekenden den 7.-8. april.
gallery icon

Se billedserie

Anne-Marie Valton udstiller ikonmalerier af især Maria med barnet i Kulhuse Kultur- og Medborgerhus i weekenden den 7.-8. april.
Foto: Picasa
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ikonmalerier af Maria med barnet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ikonmalerier af Maria med barnet
Frederikssund - 29. marts 2018 kl. 11:41
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Gruppen bag »Kunst før Columbus« tager fat på en ny sæson ved at præsentere en udstilling af Anne-Marie Valtons ikonmalerier i Kulhuse Kultur- og Medborgerhus i weekenden den 7. og 8. april, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Her viser hun primært ikoner med Maria med barnet i forskellige udgaver samt ærkeengle og skytsengle.

Ikonmaleri har været en vigtig del af Anne-Marie Valtons liv siden 2003, og hun har været medlem af den censurerede »Kunstrunden« i Nordsjælland. Anne-Marie Valtons er blevet undervist af dygtige ikonmalere, som hun har opsøgt i Finland, Grækenland, Bulgarien og Rusland. Hendes egne værker hænger blandt andet i Dragsmark Kirke i Uddevalla i Sverige, i Glyvra Kirke på Færøerne, i Grønnevang Kirke i Danmark og på Den Danske Ambassade i Kiev.

- For mig er ikonmaling en påmindelse om, at der intet er at frygte. Under arbejdet med en ikon kommer jeg i kontakt med den spirituelle side af mig selv og af livet, og der åbnes for forbindelsen til for eksempel Kristus og Jomfru Maria. Ikonen minder mig om Guds kærlighed til os alle, uden begrænsninger - altid, og det er en fantastisk hjælp at have i tider der kan synes svære, siger hun om sit arbejde i en pressemeddelelse.

Anne-Marie Valton har selv undervist i ikonmaling siden 2005, og i 2016 åbnede hun eget galleri og atelier i Tisvildeleje.

Hendes egne ikoner er sjældent tro kopier af eksisterende gamle ikoner.

- Jeg lytter til mit hjerte - og bruger mit eget farvevalg og udtryk, forklarer hun, der oplyser, at hun maler ikoner på traditionel vis i ægtempera på massive lindetræsplader og forgyldt med 23,75 karat bladguld.