7. marts 2021
Benjamin Borarghi og David Wittenburg har vundet Frederikssund Vikingespils manuskriptkonkurrence med deres synopsis om Amled, der skal videreudvikles til vikingespillets 70 års jubilæumsforestilling i 2021.
Benjamin Borarghi og David Wittenburg har vundet Frederikssund Vikingespils manuskriptkonkurrence med deres synopsis om Amled, der skal videreudvikles til vikingespillets 70 års jubilæumsforestilling i 2021.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Her er to der kan fægte, optræde - og skrive vikingespil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Her er to der kan fægte, optræde - og skrive vikingespil
Opdateret 17. september 2019 kl. 14:11
Frederikssund - 17. september 2019 kl. 13:48
Af Maj-Britt Holm

De kan slås med sværd og sige replikker - og nu skal de søreme også skrive vikingespil.

Når Frederikssund Vikingespil i 2021 fejrer 70 års jubilæum, er forfatterne af jubilæumforestillingen hentet i vikingernes egne rækker.

Det er nemlig David Wittenburg og Benjamin Boragh, der har vundet vikingespillets manuskriptkonkurrence med deres version af »Amled«.

- Har du en forfatter i maven, og vil du gerne se dit arbejde blive bragt til live af 170 vikinger?

Det var omtrent sådan ordene lød, da manuskriptkonkurrencen blev skudt igang for flere måneder siden, og det var ikke uden en vis spænding, at Frederikssund Vikingespils bestyrelse igangsatte konkurrencen, der skulle ende med et manuskript, som skal bruges i 2021, hvor Vikingespillet fejrer 70 års jubilæum.

Vikingespillet modtog ikke mindre end 12 velskrevne synopser. Omkring halvdelen af de indsendte bidrag var skrevet over historien om Amled og halvdelen om Regnar Lodbrog, og der var generelt en meget høj kvalitet i de indsendte bidrag, hvilket gjorde udvælgelsen ekstra spændende, oplyser vikingespillet i en pressemeddelelse.

Alle 12 bidrag blev sendt anonymt til manuskriptgruppen, der består af knapt 10 personer, og der var ifølge pressemeddelelsen enighed i gruppen om, at synopsis nummer 12 - indsendt en time før fristens udløb - har de kvaliteter, der skal til for at skabe et brag af en forestilling på den smukke friluftsscene.

Det var først, da den endelige beslutning var taget, at navnene på vinderne blev offentliggjort i manuskriptgruppen og bestyrelsen. Vikingespillet kan derfor med stor glæde afsløre, at jubilæumsforestillingen i 2021 vil være historien om Amled, skrevet af Benjamin Boraghi og David Wittenburg.

Vinderne er fra Vikingespillets egne rækker, og de har begge stået på scenen i mange år, så der er tale om garvede vikinger, der nu skal prøve kræfter med det at skrive en forestilling.

- Vikingespillet ser frem til det kommende samarbejde. Bestyrelsen vil gerne takke for alle bidrag. Vi er meget taknemmelige for, at så mange deltog, og det var en stor fornøjelse at læse de mange spændende og gennembearbejdede synopser, hedder det i pressemeddelelsen.

1382458
Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?