13. december 2018
Mandag den 5. marts begynder Vejdirektoratet af fragte en række gigantiske broelementer fra Frederiksværk til Frederikssund. Transporten af disse kan medføre gener for trafikkanterne. Foto: Vejdirektoratet
Mandag den 5. marts begynder Vejdirektoratet af fragte en række gigantiske broelementer fra Frederiksværk til Frederikssund. Transporten af disse kan medføre gener for trafikkanterne. Foto: Vejdirektoratet
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gigantisk last kan påvirke trafikken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gigantisk last kan påvirke trafikken
Opdateret 01. marts 2018 kl. 11:34
Frederikssund - 01. marts 2018 kl. 11:28
Af Casper Suk Thorlacius
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Trafikkanter på rute 16 Hundestedvej/Hillerødvej, i Lille Kregme og dele af Frederikssundsvej må forberede sig på længere tid på landevejen mandag den 5. marts og de næstfølgende dage.

arrow Læs også: Video og billeder: Enormt broelement kom sikkert frem

Det skyldes, at Vejdirektoratet går i gang med at flytte en række gigantiske broelementer fra Frederiksværk Havn til byggepladsen for den nye fjordforbindelse mellem Frederikssund og Hornsherred, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Denne mandag ankommer de første elementer til brodækket til Kronprinsesse Marys Bro til Frederiksværk Havn.

De store betonelementer vejer hver mellem 99 og 113 ton, og de skal efter ankomsten i Frederiksværk fragtes videre til Frederikssund på specialtransporter, oplyser Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

De første broelementer forlader Frederiksværk mandag morgen klokken 9 på en ekstra lang lastbil.

Ruten for transporterne er fra Frederiksværk Havn via rute 16/Hundestedvej/Hillerødvej til Lille Kregme, og derfra ad Frederikssundsvej/Rute 211 til den nye adgangsvej til Fjordforbindelsen syd for jernbanen.

- Det bliver noget af et syn. Lastbilen er cirka 30 meter lange og skal fragte et ekstremt stort og tungt element. Vi kommer til at genere trafikken på ruten, fordi lastbilen kører langsomt. Vi har flyttet skilte for at få plads, og den første tur skal vise, om vi har fået rykket nok rundt på vejudstyret, siger Henrik Vincentsen, projektchef i Vejdirektoratet.

- Den sværeste del på ruten bliver turen gennem rundkørslerne på strækningen. Her skal transporterne helt ned i fart, og trafikken standses af følgebiler. Derfor håber vi, at vores medtrafikanter vil være tålmodige og respektere, at transporterne kører meget langsomt, tilføjer han.

Transporterne må køre med en hastighed på maksimalt 45 km/t, når de er fuldt lastet.

Den forventede ankomst for den første lastbil til byggepladsen i Frederikssund er klokken cirka 10.30 efter en køretur på cirka halvanden time.

- Brodækket på Fjordforbindelsen kommer til at bestå af i alt 492 elementer, så vi skal altså gentage disse transporter 492 gange over det kommende år. På mandag nøjes vi med de to første transporter, siger Henrik Vincentsen.

Mandag den 5. marts ankommer i alt 12 brodæk-elementer til Frederiksværk Havn. På dagen vil de første to elementer blive fragtet til byggepladsen i Frederikssund.

De resterende elementer vil i løbet af uge 10 blive fragtet til byggepladsen med to-tre daglige transporter.

arrow Video: Første bro-element afsted i sneen
05. marts 2018 kl. 10:07 Opdateret: kl. 10:07

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk