3. juni 2020
24-årige Morten Stenger fra Jels i Sønderjylland er dette års manuskriptforfatter bag vikingespillet i Frederikssund. Foto: Frederikssund Vikingespil
24-årige Morten Stenger fra Jels i Sønderjylland er dette års manuskriptforfatter bag vikingespillet i Frederikssund. Foto: Frederikssund Vikingespil
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forfatterdebut: Ung studerende står bag årets vikingespil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forfatterdebut: Ung studerende står bag årets vikingespil
Frederikssund - 16. maj 2018 kl. 05:12
Af Tanja Straagaard Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den 24-årige studerende Morten Stenger fra Jels i Sønderjylland står bag vikingespillet i Frederikssund dette år, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Det er den unge studerendes debut som manuskriptforfatter, når vikingespillet »Heids Hævn« for premiere om lidt over en måned.

- Jeg synes, at det er enormt stort og helt vildt surrealistisk. Det er jo mit allerførste stykke, så det er en ret vild debut, siger Morten Stenger.

Og det bliver en debut fyldt med drama, drab og kærlighed. Historien handler nemlig om Jættekvinden Angerboda, der spreder ondskab og kaos i menneskenes verden Midgård, og guderne brænder hende derfor på et bål. Men her slutter det ikke, for Angerboda vender tilbage fra dødsriget som jættepigen Heid, der vil have hævn ved at starte Ragnarock, og så bryder det hele løs.

Morten Stenger har aldrig selv været en del af Frederikssund Vikingespil, men han er bestemt ikke ubekendt med, hvad det vil sige at være viking.

- Jeg har selv været viking i Jels Vikingespil (Sønderjylland red.) i ti år, så jeg kender rigtig meget til det, fortæller han.

Den 24-årige jyske viking bor til daglig i Aarhus, hvor han studerer nordisk sprog og litteratur på universitetet, og interessen for historie og mytologi har fulgt ham siden barndommen.

Omkring 170 aktører er en del af årets vikingespil, og i alt 450 mennesker er en del af opsætningen af forestillingen, der instrueres af Louise Schouw.

»Heids Hævn« har premiere den 22. juni klokken 20 og spilles frem til den 15. juli. Spilletider kan ses og billetter købes på www.vikingespil.dk.

Læs hele historien i Frederiksborg Amts Avis onsdag den 16. maj.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?