4. august 2021
Boligplanerne ved Thorstedlund er et af de projekter, som, Fjordlandslisten føler, er tromlet ned over naboer og området i Græse Bakkeby.
Boligplanerne ved Thorstedlund er et af de projekter, som, Fjordlandslisten føler, er tromlet ned over naboer og området i Græse Bakkeby.
Foto: Steven Rønnenkamp Holst
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fjordlandlisten har fået nok af enevælde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Fjordlandlisten har fået nok af enevælde
Frederikssund - 04. maj 2020 kl. 18:58
Af Henrik Helmer Petersen

Seks borgere fra forskellige dele af Frederikssund Kommune har dannet det nye lokalpolitiske parti Fjordlandslisten. Målet er at komme ind i byrådet ved kommunalvalget i 2021.

Nyheden om det nye parti kom frem mandag, og partiet uddyber tirsdag i Frederiksborg Amts Avis, hvorfor man har startet et nyt parti.

- Vi er ikke politikere. Vi er borgere, der synes, at byrådet - og plan- og miljøudvalget i særdeleshed tromler byggeplaner og den kommunale udvikling hen over hovedet på os borgere. Kommunens borgere inddrages ikke, vi høres ikke, og det er som om, at al sund fornuft er væk.

Det siger Tage S. Rasmussen, der er den ene af de seks initiativtagere bag det nye parti.

Han er bosat i Slangerup, 51 år, ingeniør af uddannelse, gift og far til en dreng på ti år.

De øvrige initiativtagere til Fjordlandlisten er Mette Astrup Harder, Bo Holmsgaard, Preben Kozuch, John Ziegler og Stefan G. Rasmussen. De kommer fra andre dele af kommunen. Flere fra Jægerspris.

Tage S. Rasmussen forklarer det sådan:

- Vi er hver især blevet kede af - og oprørte over, at kommunen egenrådigt har planlagt og givet tilladelse til byggerier i vores områder. Det er som om, at den sunde fornuft er gået fløjten, og at hensynet til naboer og til naturen er droppet. Protester og gode argumenter overhører man.

Tage S. Rasmussen flyttede selv til Slangerup i 2013, hvor han og familien faldt for naturen og de grønne arealer. Så blev det besluttet at udstykke en stor del af den grønne kile omkring Ingridvej til boligbyggeri. En del borgere i området var oprørte, og mange protesterede.

- Det var her, at jeg fandt ud af, at det er som at slå i en dyne. Jeg og mange andre følte os magtesløse, fortæller Tage S. Rasmussen.

Via forskellige facebookgrupper fandt han sammen med andre borgere i andre dele af kommunen. De havde samme oplevelse af, at kommunen - og det kommunale udvalg, plan- og miljøudvalget med venstremanden Jørgen Bech i spidsen sjældent tager notits af argumenter og protester fra borgere.

- Vi havde alle den samme oplevelse af, at tingene køres egenrådigt, og at protester fra naboer ikke vægtes, hvis man kan få egne ideer gennemført og penge i kommunekassen.

Tage S. Rasmussen nævner byggeplanerne ved Thorstedlund i Græse Bakkeby, sommerhusbyggeriet på Kignæsbakken i Jægerspris samt planerne om bygning af det store statslige Fællesmagasinet i den nye by Vinge sydøst for Frederikssund. Blandt flere. Mange har protesteret, få protester har mødt lydhørhed.

Det nye lokalpolitiske parti er tværpartisk. Det er hverken borgerligt eller socialistisk. Tage S. Rasmussen fortæller, at det handler om, at partiet vil genindføre den sunde fornuft i det lokalpolitiske arbejde i Frederikssund. Med borgerinddragelse.

Partiprogrammet for det nye parti indeholder også ønsker for Frederikssunds infrastruktur. Motorvejen til Frederikssund skal etableres. Kronprinsesse Marys Bro skal gøres gratis. Der skal etableres nye cykelstier.

1382458
Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?