26. marts 2019
Her er klumpfisken, som 12-årige Ludvig og hans forældre fandt i vandet  i Isefjorden ved Kulhuse mandag eftermiddag. Foto: Daniel Wittrup
Her er klumpfisken, som 12-årige Ludvig og hans forældre fandt i vandet i Isefjorden ved Kulhuse mandag eftermiddag. Foto: Daniel Wittrup
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Familie fandt klumpfisk i vandkanten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Familie fandt klumpfisk i vandkanten
Frederikssund - 05. december 2018 kl. 05:12
Af Maj-Britt Holm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

12-årige Ludvig Wittrup fra Slangerup fandt til sin store overraskelse en klumpfisk i vandkanten ved Kulhuse, da han var ude at gå tur med sine forældre Daniel og Julie mandag ved 14-15 tiden ved Isefjorden ud for Fjordslugten. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Vi kom gående, og Ludvig så finner stikke op af vandet. Jeg troede først, det var en sæl. Men det viste sig at være en klumpfisk, som vi har set for nogle år siden på Nordsømuseet, fortæller Daniel Wittrup.

Han gættede på, at nogen kunne være interesseret i fisken, så derfor ringede han rundt, og det endte med, at en naturvejleder fra Øresundsakvariet dukkede op for at hente den i et transportkar og køre den til Helsingør, hvor den nu går i et stort bassin.

- Det er ikke ualmindeligt at finde klumpfisk, som er en del af den danske fauna. Men det er svært at få dem til at overleve, fordi de ofte har skader efter garn eller trawl. Det har den her ikke. Nu må vi se, om vi kan få den til at spise og til at overleve, forklarer chefdyrepasser og naturvejleder Kristian Vedel, Øresundsakvariet.

Hvis klumpfisken overlever, vil Nordsøen Oceanarium gerne have den til Hirtshals, så de kan vise den frem i et kæmpe akvarium. Men der går flere uger, inden det vil være forsvarligt at flytte den, vurderer chefdyrepasseren, som fortæller, at Øresundsakvariet overvejer at sætte udstyr op, så de kan livestreame fra bassinet på en Youtube-kanal.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis onsdag den 5. december 2018.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede