22. september 2020
Selin Yilbiz (t.h.) fra 9x på Trekløverskolens afdeling Marienlyst i Frederikssund har besluttet at vælge handelsskolen i stedet for gymnasiet, fordi hun drømmer om at få sin egen café. Foto: Maj-Britt Holm
gallery icon

Se billedserie

Selin Yilbiz (t.h.) fra 9x på Trekløverskolens afdeling Marienlyst i Frederikssund har besluttet at vælge handelsskolen i stedet for gymnasiet, fordi hun drømmer om at få sin egen café. Foto: Maj-Britt Holm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ekstra fokus på erhvervsuddannelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ekstra fokus på erhvervsuddannelser
Frederikssund - 15. november 2018 kl. 19:42
Af Maj-Britt Holm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den sejlivede myte om, at en gymnasial uddannelse altid er bedst, er blevet udfordret i denne uge, hvor 94 elever fra fire 9. klasser på Trekløverskolens afdeling Marienlyst har deltaget i det lokale FUEL-projekt, som skal få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse, fordi der bliver stor mangel på medarbejdere med de kompetencer i de kommende år. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Eleverne har arbejdet som karriereagenter, hvor de i grupper har besøgt og undersøgt fem lokale virksomheder: FTZ, Koatek A/S, Plejecenter Solgården, Sillebroen Shopping og Scania Denmark. Her har de interviewet ledere, medarbejdere, elever og lærlinge og arbejdet med at definere forskellige arbejdsopgaver og uddannelsesmuligheder.

Det hele kulminerede torsdag med en karrieremesse hjemme på skolen, hvor de unge karriereagenter præsenterede de fem virksomheder som arbejdspladser i et ung-til-ung perspektiv, som deres jævnaldrende skulle bedømme.

- Jeg er dybt imponeret over det arbejde, I har lavet, sagde pædagogisk leder på Trekløverskolen, Ulrik Mehr, da han opfordrede de unge til at gå rundt og stille spørgsmål til hinanden på forskellige stande, hvor videoer og små modeller af firmaerne blev vist.

- De unge har under besøg på virksomhederne skulle gå baglæns og finde ud af, hvad der skal til af uddannelser på de pågældende arbejdspladser, forklarede uddannelseskonsulent Steen Duurloo, Knord, tovholder på FUEL-projektet, som pegede på, at man gerne vil have de unge til at vælge en uddannelse for at få et job, de synes er interessant, og ikke efter hvad forældrene siger.

- Jeg har lært, hvor meget robotter kan gøre for én, og hvor præcise de skal være, fortalte Rasmus Orry Baggers fra 9y, der har deltaget i et projekt om Koatek i Jægerspris,

For Selin Yilbiz fra 9x har et projekt om Sillebroen ligefrem ændret hendes beslutning, så hun alligevel ikke satser på at komme på gymnasiet efter folkeskolen.

- Jeg har altid haft en drøm om at lave min egen café. Det kan man med en erhvervsuddannelse, så nu vil jeg gerne på eud, fortalte hun, som pegede på, at mange nok vælger gymnasiet, fordi det er populært.

Karriereagenterne er en del af projekt FUEL, der er et samarbejde mellem Knord, Esnord, TEC, SOPU, Frederikssund Erhverv og Frederikssund Kommune.

Har debatten om sexisme taget overhånd?