21. januar 2021
Den drabssigtede Thomas Gottgard skal fortsat skal være varetægtsfængslet.
Den drabssigtede Thomas Gottgard skal fortsat skal være varetægtsfængslet.
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Drabssigtet præst varetægtsfængles i fire uger mere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Drabssigtet præst varetægtsfængles i fire uger mere

Varetægtsfængslingen af den drabssigtede præst, Thomas Gotthard, blev mandag forlænget med yderligere fire uger frem til den 8. februar. Retsmødet var lukket for offentligheden.

Opdateret 11. januar 2021 kl. 15:46
Frederikssund - 11. januar 2021 kl. 14:08
Af Victor Andersen

Præsten Thomas Gotthard fra Frederikssund, der er sigtet for drabet på sin hustru, Maria From Jakobsen, skal fortsat sidde varetægtsfængslet foreløbig fire uger endnu frem til den 8. februar.

Det stod klart efter et retsmøde ved Retten i Hillerød mandag eftermiddag.

- Mistankegrundlaget er ikke svækket på baggrund af de seneste efterforskningsresultater, lød det fra dommer Jette-Marie Sonne, da pressen blev lukket ind ved retsmødets slutning.

arrow Læs også: Politi: Vi har fået nye tip i Maria-sagen

Selve retsmødet foregik nemlig for lukkede døre på anmodning fra anklager Anne-Mette Wedell Seerup.

Det var derfor ikke muligt for offentligheden at få yderligere indblik i sagen, der tog sin begyndelse i slutningen af oktober sidste år, da Maria From Jakobsen blev meldt savnet.

Hendes 44-årige ægtemand blev senere anholdt og sigtet for drabet på sin hustru. Han har siddet varetægtsfængslet siden 16. november, mens politiet har efterforsket sagen.

Før nytår blev det hidtige navneforbud på den sigtede præst ophævet på anmodning fra anklagemyndigheden og politiet, der siden offentliggjorte navn og billede af Thomas Gotthard og efterspurgte tips og hjælp fra offentligheden i opklaringen af sagen.

Ophævelsen af navneforbuddet fik den sigtede til at fyre sin advokat Jan Aarup og i stedet hyre stjerneadvokaten Jesper Storm Thygesen. De to var mandag med på et videolink ved retsmødet. På forbindelsen kunne man se, at den sigtede præst havde fjernet det fuldskæg, som han bar på det billede, som Nordsjællands Politi offentliggjorde i december.

I Retten i Hillerød var en lang række medier mandag eftermiddag troppet op, ligesom enkelte pårørende til Maria From Jakobsen, herunder den 43-årige kvindes faster og en tidligere psykolog-kollega var mødt frem.

arrow Frigiver billeder: Politiet har stadig brug for vidner
08. januar 2021 kl. 11:35 Opdateret: kl. 10:56
1382458
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?