1. juni 2020
Politikerbesøg hos virksomheden Umicore Denmark ApS i Frederikssund. Fra venstre tillidsmand Thomas Hesselberg fra Umicore, produktionschef Nikolaj Randa-Boldt fra Umicore, direktør Jørn Jespersen fra Dansk Miljøteknologi, folketingskandidat Rasmus Stoklund (S), administrerende direktør Joakim Reimer Thøgersen fra Umicore og folketingsmedlem- og kandidat Hans Andersen (V). Foto: Kim Rasmussen
Politikerbesøg hos virksomheden Umicore Denmark ApS i Frederikssund. Fra venstre tillidsmand Thomas Hesselberg fra Umicore, produktionschef Nikolaj Randa-Boldt fra Umicore, direktør Jørn Jespersen fra Dansk Miljøteknologi, folketingskandidat Rasmus Stoklund (S), administrerende direktør Joakim Reimer Thøgersen fra Umicore og folketingsmedlem- og kandidat Hans Andersen (V). Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Der er nye job i grøn omstilling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er nye job i grøn omstilling
Frederikssund - 07. marts 2019 kl. 17:20
Af Maj-Britt Holm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Investeringer i bæredygtige teknologier lønner sig på flere måder, er to politikere enige om efter besøg hos Umicore Denmark. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Befolkningerne i storbyer over hele kloden plages af smog og forurening. Men verdens ledere er begyndt at vågne og vil gøre noget ved problemerne, og her er Frederikssund-virksomheden Umicore, der fremstiller katalysatorer til blandt andet lastbiler og røgrensning til industri og skibe, leveringsdygtig i løsninger.

Folketingsmedlem- og kandidat Hans Andersen (V) og folketingskandidat Rasmus Stoklund, som begge stiller op i Frederikssundkredsen, besøgte forleden Umicore Denmark ApS på Heimdalsvej 4 sammen med direktør Jørn Jespersen fra Dansk Miljøteknologi, der er brancheforening for miljøteknologiske virksomheder.

Her blev de vist rundt i fabriksbygningen P3, hvor Umicore lejer sig ind, efter at den belgisk-ejede virksomhed med 10.000 ansatte på verdensplan købte en del af Haldor Topsøes miljøforretning i december 2017 for at få tilføjet en vigtig brik til sine aktiviteter, der også omfatter fremstilling af genopladelige batterier og genbrug af metaller. Umicore Denmark har 113 ansatte, og omkring halvdelen hører til i Frederikssund, mens de øvrige arbejder med forskning og administration i Lyngby.

Gæsterne fik en god dialog med Umicores administrerende direktør Joakim Thøgersen og virksomhedens produktionschef Nikolaj Randa-Boldt, kvalitetschef Torben Holt samt tillidsmand Thomas Hessenberg om alt fra balancen mellem miljøkrav og konkurrenceevne til behovet for at påvirke international miljølovgivning og at støtte forskning i grøn teknologi, så Danmark ikke sagter agerud.

Planer om nye job
Hos Umicore mærker de for tiden en voldsom vækst i bæredygtig teknologi, og på et index over verdens 100 mest bæredygtige virksomheder, som det Toronto-baserede Corporate Knights har udarbejdet, kommer Umicore på en 7. plads, hvilket de er stolte af i den danske del af virksomheden.

- Vi er en af de vigtigste spillere, når det gælder den grønne omstilling, fortalte Joakim Thøgersen, som oplyste, at Umicore Denmark ApS forventer at øge sin produktion i de kommende år, og at der er planer om at fordoble antallet af produktionsmedarbejdere til 71, så virksomheden skal ud og rekruttere flere operatører.

- Det er en god historie: Den grønne omstilling skaber arbejdspladser i Frederikssund, lød det fra Jørn Jespersen, der er tidligere folketingsmedlem for SF, og som understregede, at den grønne industri faktisk er på vej til at blive en af de vigtigste i Danmark, og at branchen håber, det får opmærksomhed i den kommende valgkamp.

Rasmus Stoklund (S) og Hans Andersen (V) var efter besøget begejstrede over den unikke virksomhed i Frederikssund, og de erklærede sig enige i budskabet om, at Folketinget bør investere i forskning og udvikling af grønne teknologier.

- Der er brug for at opprioritere programmer til teknisk forskning og hjælp til produktudvikling i de kommende år, så virksomhederne kan involvere sig i nye projekter, sagde Rasmus Stoklund, der pegede på, at reduktion af drivhusgasser er nødvendig og bør ske i EU-regi, så det ikke koster for mange danske arbejdspladser, hvilket Hans Andersen var enig i:

- Den grønne dagsorden skal fastholdes i EU-regi, så vi får bæredygtige løsninger og lovgivning på tværs af lande, lød det fra Hans Andersen, der bedyrede, at han ville tage emnet op med partiets Morten Løkkegaard.

Politikere samarbejder
Der er tilsyneladende god god kemi mellem Rasmus Stoklund og Hans Andersen, der trods deres forskellige politisk ståsted her i 2019 har indledt en række besøg på virksomheder og institutioner i Frederikssundkredsen, det vil sige i Frederikssund og Halsnæs kommuner.

- For mig handler det om, at det er vigtigt, vi i Frederikssundkredsen er repræsenteret på Christiansborg - at vi kan stå sammen om lokale sager. Så er mulighederne for at lykkes også større. Vi skal da fortsætte efter et valg. Jeg samarbejder gerne med socialdemokrater, hvor vi kan være med til at presse på for lokale dagsordener, forklarede Hans Andersen.

Set med Rasmus Stoklunds øjne arbejder de begge for at sikre vækst, udvikling og arbejdspladser i den vestlige del af Nordsjælland.

- Vi har masser af uenigheder i landspolitiske spørgsmål. Men når det drejer sig om at gøre noget godt for erhvervslivet og fremme infrastruktur, er det bedre at stå sammen end at bekrige hinanden. Desuden synes jeg, at Hans er godt selskab. Vi supplerer hinanden fint og får vinkler med, vi ikke har tænkt på selv, påpegede Rasmus Stoklund.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?