23. september 2019
Flere end 250 danskere meldte sig til tjeneste i de allieredes luftvåben under 2. verdenskrig.
gallery icon

Se billedserie

Flere end 250 danskere meldte sig til tjeneste i de allieredes luftvåben under 2. verdenskrig.
Foto: Fotografisk Atelier. DKB.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Danskere i de allieredes luftvåben

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danskere i de allieredes luftvåben
Frederikssund - 13. april 2019 kl. 12:23
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Onsdag den 17. april 2019 har Frederikssund Historiske Forening arrangeret foredrag i Elværket i Frederikssund, og emnet er »For Danmarks frihed. Danskere i de allierede luftvåben under 2. verdenskrig«.

Foredragsholderen er Mikkel Plannthin, der er forfatter til bogen »For Danmarks frihed« om den danske deltagelse i 2. verdenskrig - på allieret side. Den danske hær og marine, herunder de to værns luftstyrker, måtte overgive sig stort set uden kamp den 9. april 1940. Kun over Værløse kom det til træfning i luften. Et dansk fly blev skudt ned og to danske officerer blev dræbt. Ikke alle accepterede som bekendt det officielle Danmarks overgivelse.

På rekrutteringskontorer over hele verden meldte i alt cirka 1.000 danskere sig til de allierede styrker. Heraf meldte flere end 250 sig til tjeneste i de allieredes luftvåben. Fra Europa over Nordafrika, Mellemøsten, Indien og Burma til New Guinea, Australien og Japan var der danskere i luften såvel som på jorden. Nogle var flygtet efter den tyske besættelse for at kæmpe, andre var med besættelsen blevet afskåret fra at hjemme hjem, og endnu andre var danske i udlandet, der valgte at kæmpe for Danmark.

Mikkel Plannthin har i mere end 15 år kortlagt danskernes indsats og fortæller med udgangspunkt i sin bog »For Danmarks frihed« om den danske deltagelse, der talte flere end 3.000 operative togter mellem 1940 og 1945.

Foredraget starter klokken 19.30 og koster 50 kroner at overvære, dog er det gratis for medlemmer af Frederikssund Historiske Forening.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede