24. oktober 2021
Der skal spares op til 30 millioner kroner i Frederikssund Kommune. Foto: Casper Suk Thorlacius
Der skal spares op til 30 millioner kroner i Frederikssund Kommune. Foto: Casper Suk Thorlacius
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Byråd vil have spareforslag for 30 mio. i 2019

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byråd vil have spareforslag for 30 mio. i 2019
Frederikssund - 06. marts 2018 kl. 05:06
Af Maj-Britt Holm

Frederikssund Kommunes likviditet er fortsat hårdt presset, selv om byrådet vedtog en spareplan til 100 millioner kroner i december.

arrow Læs også: Ny chef skal få Vinge på ret køl

Spareplanen blev vedtaget, da det kom frem, at der manglede 163 millioner kroner i indtægter for salg af byggeretter i Vinge Centrum, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Først ved udgangen af 2019 er kommunens gennemsnitlige likviditet på de 100 millioner kroner, som byrådsflertallet har forudsat i sin økonomiske politik.

Det fremgår af materiale, som ligger til grund for byrådets beslutning om, at der skal udarbejdes forslag til budgetforbedringer på 30 millioner kroner i 2019 stigende til 50 millioner kroner i 2020 for at skaffe økonomisk råderum til at ændre og justere på de politiske prioriteringer i budgettet, der balancerer på knap tre milliarder kroner.

- Det føler vi alle er vigtigt for at få det råderum, sagde Frederikssunds borgmester John Schmidt Andersen (V), da han fremlagde sagen for byrådet i onsdags.

Tina Tving Stauning (S) erklærede sig enig, men påpegede, at der kan være behov for at se på fordelingen af besparelser i de enkelte fagudvalg.

Hun opfordrede desuden til, at der kom til at stå »besparelsesforslag« i referatet fra byrådsmødet i stedet for »besparelseskrav«, som var det anvendte ord i dagsordenens tekst.

Venstre fandt det også vigtigt, når byrådet skal til at forhandle om budgettet, at der bliver mulighed for at prioritere, hvordan pengene bruges, fortalte Hans Andersen, der gik med til at kalde det »besparelsesforslag«.

- Det er lidt en strid om ord. Men så har vi også rakt hænderne frem til Socialdemokraterne i aften, sagde Venstres politiske ordfører, som udtrykte håb om, at der kan skabes budgetforbedringer ved at skære, så der bliver færre kvadratmetre af kommunale bygninger.

Pelle Andersen-Harild (EL) stemte som den eneste imod sagen.

Frederikssund Byråd har desuden besluttet en budgetstrategi for årene 2019-2022, hvor høringsperioden skæres ned fra tre til to uger for at give politikerne mere tid til at forhandle, inden Økonomiudvalget 2. behandler budgetforslaget den 3. oktober.

I følge strategien skal den økonomiske ramme for besparelsesforslagene forelægges fagudvalgene i marts, og fra marts til maj skal der arbejdes konkret med spareforslag og prioriteringer indenfor de respektive udvalg.

Fagudvalgene beslutter selv, om de vil holde dialogmøder i marts-maj med relevante brugerbestyrelser, brugerråd, foreninger og lignende, og byrådet præsenteres for et handlingskatalog den 27. juni.

Til august holdes der budgetseminar for byrådets medlemmer, og budgetforslaget 1. behandles den 29. august i Økonomiudvalget og i byrådet den 5. september.

Den 13. september er der borgermøde om budgettet, og sidste frist for ændringsforslag er den 28. september, inden budgetforslaget 2. behandles af Økonomiudvalget den 3. oktober og endeligt af byrådet den 10. oktober.

arrow Der er stadig interesse for at investere i byen Vinge
30. maj 2018 kl. 05:30 Opdateret: kl. 15:10
arrow Borgmester tager anmeldse med sindsro
30. april 2018 kl. 16:18 Opdateret: kl. 16:18
arrow Ny udvikling i sag om skandalebyggeri: Borgmester politianmeldt
30. april 2018 kl. 15:08 Opdateret: kl. 15:08
1382458
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?