23. januar 2021
Bagermester hos Kvickly i Frederikssund Jesper Raavig sammen med Jan Bech, som kort efter skulle til sin 35. strålebehandling på Herlev Hospital, medbringende kager til personalet. Foto: BM
Bagermester hos Kvickly i Frederikssund Jesper Raavig sammen med Jan Bech, som kort efter skulle til sin 35. strålebehandling på Herlev Hospital, medbringende kager til personalet. Foto: BM
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bager donerer kager til kræftafdeling: 'Jeg blev berørt af Jans historie'

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bager donerer kager til kræftafdeling: 'Jeg blev berørt af Jans historie'

Kvicklybageren i Frederikssund Jesper Raavig forsyner personalet på Herlev Hospitals kræftafdeling med kager

Frederikssund - 12. januar 2021 kl. 11:18
Af Birgitte Masson

Sprøde kransekager, nøddekager med hindbærcreme eller fugtige julekager med krydderier er noget, som kan få tænderne til at løbe i vand hos de fleste. Sundhedspersonalet på Herlev Hospitals Afdeling for Kræftbehandling er ingen undtagelse.

Flere gange er de blevet forkælet med kager fra Sillebroens Kvicklybager, senest tirsdag formiddag, hvor Jan Bech, 70 år, fra Frederikssund skulle til sin 35. strålebehandling.

"Det kom sig af, at Jan henvendte sig og fortalte, at han skulle købe nogle kager, som han ville tage med ind til personalet på Kræftafdelingen i Herlev, hvor han gik til strålebehandling," fortæller bagermester Jesper Raavig, som ikke var i tvivl om, at han ville donere kagerne til sundhedspersonalet.

"Jeg blev bare berørt af Jans historie, især i denne Coronatid hvor alting handler om Corona. Så synes jeg, at man overser nogle af de andre sygdomme. Det sidste års tid har man for eksempel næsten ikke hørt om kræft. Noget, som i mine øjne er langt mere alvorligt," fortæller Jesper Raavig.

Spreder glæde

"De bliver så glade," siger Jan Bech, og smiler bag mundbindet.

"Da jeg skulle til strålebehandling den 30. december, havde Jesper forsynet mig med en masse forskellige slags kransekager, og da jeg gik, var der ikke flere tilbage," fortæller Jan Bech, kort før han igen vil køre til strålebehandling på Herlev Hospital, denne gang med de nøddekager, Jesper Raavig har stået tidligt op for at lave.

"Når jeg kan gøre andre glade, så bliver jeg også glad," siger den betænksomme bager Jesper Raavig, inden han hjælper Jan Bech ud til bilen med alle kagerne.

1382458
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?