19. april 2021
Kvindernes Kampdag i Frederikssund rykker ud i cyberspace, hvor Marianne Vind fra Europaparlamentet vil tale om ligestilling. Pressefoto
Kvindernes Kampdag i Frederikssund rykker ud i cyberspace, hvor Marianne Vind fra Europaparlamentet vil tale om ligestilling. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Årets kvindekamp kæmpes i cyberspace

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Årets kvindekamp kæmpes i cyberspace
Frederikssund - 05. marts 2021 kl. 12:57

På mandag den 8. marts er det Kvindernes Kampdag, og normalt mødes de lokale socialdemokrater i Frederikssund til et arrangement. Som følge af coronaen kæmper kvinderne i år deres kamp i cyberspace, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Ligeløn, for få kvinder i bestyrelser, me-to, dobbeltarbejde; Ingen af de ting er forsvundet med corona, men pandemien forhindrer de lokale socialdemokrater i Frederikssund i som sædvanlig at samles på Kvindernes Kampdag 8. marts.

- Men mødes skal vi, fastslår Lene Boholm, Socialdemokratiet i Frederikssund. Hun har i flere år været med til at planlægge det årlige 8. marts-arrangement hos de lokale socialdemokrater.

Marianne Vind
- I flere år mødtes vi på Cafe Danner i Jægerspris, og sidste år samledes vi til et velbesøgt og meget hyggeligt fællesarrangement i ParkTeatret med mad, oplæg og sange, supplerer Tina Tving Stauning, socialdemokratisk byrådsmedlem og borgmesterkandidat i Frederikssund.

- I år går vi virtuelt med et onlinearrangement den 8. marts om aftenen, fortæller hun og forklarer:

- Frederikssunds lokale socialdemokratiske partiforening har i 2021 inviteret medlem af Europaparlamentet, Marianne Vind til at give hendes bud på, hvordan hun ser situationen.

Vi er ikke i mål
Som oplæg til mødet lyder budskabet fra Marianne Vind:

- Mange har den opfattelse, at der er ligestilling i Danmark. Desværre er vi ikke dér, og det bliver nemt til skyttegravskrig om skyld. Vi skal i stedet tale om, hvorfor uligestilling opstår, for de problemer kan vi i fællesskab gøre noget ved.

Det bliver Tina Tving Stauning, der kommer til at indlede aftenen med sine refleksioner omkring 8. marts. Det bliver med et lokalpolitisk sigte.

Bestyrelsesuddannelse
Udover at sidde i Frederikssund Byråd har Tina Tving Stauning igennem mange år siddet i bestyrelser inden for især det tekniske område. Fornyeligt har hun afsluttet en større bestyrelsesuddannelse på handelshøjskolen CBS Executive.

Den virtuelle arrangement 8. marts begynder klokken 19 og varer til 20.30. Alle er velkommen til at deltage, uanset tilhørsforhold og køn.

Man kan deltage ved at sende en mail til Tina Tving Stauning på ttvin@frederikssund.dk. Derefter modtager man et link, som fører én ind til eventen.

Tilmelding
- Vi glæder os til at mødes med alle deltagerne virtuelt, og så må vi hver især selv sørge for kaffen eller et glas vin, siger Lene Boholm med håb om, at mange vil være med til dette års anderledes 8. marts-arrangement.

1382458
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?