26. juni 2019
Der har været stor interesse for at prøve kræfter med fjordforbindelsens TestLab. Foto: Kenn Thomsen
Der har været stor interesse for at prøve kræfter med fjordforbindelsens TestLab. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 80 klasser har prøvet kræfter med brobyggeri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

80 klasser har prøvet kræfter med brobyggeri
Frederikssund - 22. januar 2019 kl. 15:12
Af Casper Suk Thorlacius
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

16 bropiller til den kommende Kronprinsesse Marys Bro kan nu ses i Roskilde Fjord, hvor brodækket til den nye fjordforbindelse også bliver længere og længere med hastige skridt. Det kan alle borgere ved selvsyn konstatere, men elever fra i alt 80 skoleklasser har været endnu tættere på arbejdet med at bygge en bro. De har nemlig besøgt Fjordforbindelsens TestLab, hvor de har gennemført et undervisningsforløb, hvor de blandt andet har bygget broer i papir og støbt bropiller i beton, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Projektet har fra anlægsprojektets begyndelse haft fokus på det læringspotentiale, der findes i et stort infrastrukturprojekt. Materialet, som Vejdirektoratet og Frederikssund Kommune har samarbejdet om at udvikle, er rettet mod 3.-10. klasse.

- Det var oplagt at bruge det store brobyggeri til undervisningsbrug. At så mange klasser har besøgt projektet og har gennemført vores undervisningsmateriale viser, at vi havde ret i vores antagelse. Og vi er glade for at have givet så mange skolebørn en skoledag med ny læring og anderledes udfordringer med udgangspunkt i et anlægsbyggeri, der finder sted i deres lokalområde. Måske kan vi være med til at inspirere nogle børn til at blive fremtidens brobyggere, siger projektchef Henrik Vincentsen i en pressemeddelelse.

Også i Frederikssund Kommune er der stor tilfredshed med undervisningsmaterialet.

- I Frederikssund Kommune er vi meget glade for, at så mange skoleklasser og deres lærere har taget brobygningsprojektet til sig. Undervisningen i TestLab giver eleverne mulighed for at komme tæt på en stor lokal byggeplads og i praksis arbejde med konstruktioner i innovative processer og også støbe i beton. Det er et rigtig spændende skoleprojekt, siger Rolf Verner Jensen, matematikkonsulent i Frederikssund Kommune.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede