16. juli 2020
Foto: Allan Nørregaard
Foto: Allan Nørregaard
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 50.000 i bøde: Arbejdede på tag uden sikringsudstyr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

50.000 i bøde: Arbejdede på tag uden sikringsudstyr
Frederikssund - 02. december 2019 kl. 14:22
Af Ea Lykke Schausen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En 61-årig mand tog ikke de fornødne sikkerhedsforanstaltninger, da han og hans søn arbejdede på et tag i Frederikssund i maj 2018, og det skal koste manden 50.000 kroner i bøde, har Retten i Hillerød besluttet. Det fremgår af dombogen.

Under en meter fra kanten og syv meter over jorden gik manden og hans søn rundt og fastgjorde øjebolte på et fladt tag uden at være sikret mod nedstyrt. Derved satte manden, der var ansvarlig for det udførte arbejde, både sig selv og hans søn i fare, konkluderede retten.

Manden selv nægtede sig skyldig, og forklarede i retten, at han havde medbragt det i bilen, men ikke havde haft mulighed for at sætte det fast nogen steder på taget. At han ikke havde sat øjebolte, der kunne holde udstyret, ved stigen, var en fejl, fortalte han.

Ydermere forklarede han, at hverken han eller hans søn gik under en meter fra kanten, men at han selv gik cirka 1,4 meter fra tagkanten, mens sønnen gik endnu længere inde på taget.

Den 61-åriges forklaring afveg dog noget fra den, en medarbejder fra Arbejdstilsynet, der den pågældende dag i maj måned havde udstedt et straksforbud mod arbejdet, gav.

Han fortalte nemlig, at han havde set to mennesker gå rundt tæt på kanten af bygningen og kunne konstatere, at ingen af dem var faldsikret, og det var denne forklaring, retten valgte at vægte, da den 61-årige blev dømt skyldig i lovovertrædelsen.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?