1. august 2021
Mange føler sig plaget af støj fra Marys Bro. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Mange føler sig plaget af støj fra Marys Bro. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 49 husejere har søgt erstatning for brostøj

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

49 husejere har søgt erstatning for brostøj
Frederikssund - 19. november 2020 kl. 05:17
Af Henrik Helmer Petersen

49 hus- og sommerhusejere har sendt staten et krav om erstatning for støj fra Kronprinsesse Marys Bro i Frederikssund. Det oplyser transportminister Benny Engelbrecht (S), skriver Frederiksborg Amts Avis.

Mange husejere i Frederikssund sydby og sommerhusejere på Tørslev Hage på Hornsherred føler sig plaget af trafikstøj fra Kronprinsesse Marys Bro. 49 husejere og sommerhusejere har søgt staten om en erstatning som følge af den værdiforringelse, som broen og støj har givet deres ejendomme.

Det skriver transportminister Benny Engelbrecht (S) i et svar til folketingsmedlem og medlem af Frederikssund Byråd, Hans Andersen (V).

Som Frederiksborg Amts Avis skrev den 11. november, viser Vejdirektoratets nyeste støjberegning, at trafikstøjen fra Marys Bro ikke overskrider de tilladte 58 db for boligområder.

Avisens artikel fik Hans Andersen til at rejse spørgsmålet over for transportministeren:

»Hvad mener ministeren, der skal gøres for, at de borgere, der i dag er plaget af støj fra Kronprinsesse Marys Bro i Frederikssund, jf. artiklen »Støjplagede borgere får en lang næse i klagesag« fra Frederiksborg Amts Avis den 11. november 2020, fremadrettet ikke generes af støj, og at støjniveauet dæmpes?"

- Jeg synes, at ministeren skal komme på banen. Det er ham, der har nøglen til at få løst problemet, siger Hans Andersen.

Har gjort meget

Udover at transportminister Benny Engelbrecht oplyser, at 49 familier i Frederikssund Kommune har søgt Ekspropriationskommissionen om erstatning for værdiforringelse af deres ejendomme, og at det hovedsageligt er sommerhusejere på Tørslev Hage, der har søgt om erstatning, peger Benny Engelbrecht på Vejdirektoratets nye støjberegning.

»Vejdirektoratets støjberegninger og støjprognoser for 2025 viser, at boligområdet i Frederikssund Syd har et støjniveau, der ligger et godt stykke under de 58 dB, som er Miljøstyrelsens vejledende grænseværdi for vejstøj i boligområder«, skriver ministeren i sit svar og nævner også, at »der allerede i anlægsfasen blev gjort meget for at dæmpe støjgenerne for de mennesker, der bor i nærheden af broen. Forbindelsen blevet udstyret med støjafskærmning i overensstemmelse med anlægsloven. Der er opsat støjskærme på begge sider af fjorden, spunsvægge er forsynet med støjabsorberende materiale, og der er udlagt støjreducerende slidlag på motortrafikvejen«.

Sommerhuse er ramt

Benny Engelbrecht medgiver dog, at Vejdirektoratets støjberegninger også viser, at en del af sommerhusene på Tørslev Hage på trods af de støjreducerende foranstaltninger er støjbelastet over de 53 db, som er Miljøstyrelsens grænseværdi for vejstøj i sommerhusområder.

- De sommerhusejere er altså også officielt plaget af mere støj, end godt er. Derudover synes jeg, at ministerens svar er en tynd kop the. Han gemmer sig bag Ekspropriationskommissionen og vil ikke gå ind i sagen. Mit gensvar skal være, at det ikke er godt nok. Jeg vil invitere ministerien herud, så han selv kan høre støjen fra broen, siger Hans Andersen.

Søg erstatning

Hans Andersen opfordrer alle, der føler sig plaget af vejstøj fra broen, til at søge Ekspropriationskommissionen om erstatning. Også selvom Vejdirektoratets nye støjmåling viser, at man bor et sted, i sydbyen eller et andet sted, hvor grænsen for den tilladte støj ifølge beregningen ikke er overskredet.

- Er man plaget af støj, skal man søge erstatning, fastslår han.

Erstatning skal søges inden 30. november.

1382458
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?