24. september 2021
Der kan blive ekstra travlt ved pasfotomaskinen på rådhuset i Frederikssund, hvis flere end 5000 borgere skal have nyt pas på grund af en it-fejl.  Foto: Casper Suk Thorlacius
Der kan blive ekstra travlt ved pasfotomaskinen på rådhuset i Frederikssund, hvis flere end 5000 borgere skal have nyt pas på grund af en it-fejl. Foto: Casper Suk Thorlacius
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 228.000 pas behæftet med fejl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

228.000 pas behæftet med fejl
Frederikssund - 23. april 2019 kl. 04:00
Af Casper Suk Thorlacius

228.000 pas udstedt i 18 kommuner i 2014-17, herunder tre nordsjællandske, risikerer at skulle skiftes ud, fordi Rigspolitiet har konstateret fejl i optagelsen af fingeraftryk i pasbestillingssystemet, så venstre hånds aftryk er lagret som højres og omvendt, skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Det er en borger, som ved et tilfælde opdager fejlen i efteråret 2017. Vi er nu i dialog med politiet, så vi kan få afklaret, om alle berørte borgere skal have nyt pas, og vi er dialog med leverandøren af it-systemet, så vi sikrer, at ingen borgere står med en ekstraregning, siger direktør i KL, Christian Harsløf, som oplyser, at det drejer sig om 5275, 11383 og 3179 pas i henholdsvis Frederikssund, Gribskov og Allerød.

Ifølge Jonathan Jørgensen, der er direktør i Kube Data, som leverer systemet, hvori fejlen er opstået, er der tale om en teknisk fejl, som dog ikke kompromitterer borgernes personlige oplysninger.

Flere lokale nyheder - få nyhedsbrevet

- Det er vanskeligt at forestille sig, at det skal give borgerne store problemer. Det er kun Rigspolitiet, der har adgang til krypteringsnøglen, hvori fejlen ligger, og mange af de berørte borgere har formentlig rejst med passet uden problemer, siger direktøren.

I en mail til Frederiksborg Amts Avis skriver Rigspolitiet blandt andet, at man siden´man opdagede fejlen i 2017 har sørget for, at der ikke siden er blevet udstedt flere pas med samme fejl.

- Passene er fuldt gyldige. Der er pt. dialog om den videre proces, lyder det fra politiet.

1382458
Stemmer du til kommunalvalget i år?